Το ΝΒΑ… σείστηκε από την ανταλλαγή του Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος από τους Σίξερς μετακόμισε στους Κλίπερς.
Παράλληλα, για να ολοκληρωθεί το σχετικό deal αρκετοί παίκτες και από τις ομάδες έκαναν την αντίθετη διαδρομή. Ένας από εκείνους, λοιπόν, ήταν και ο Φιλίπ Πετρούσεφ.
Φέτος το καλοκαίρι, ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ μετακόμισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η ομάδα από τη Φιλαδέλφεια είχε τα δικαιώματά του, αφού τον είχε επιλέξει στο ντραφτ του 2021 στο νούμερο «50».
Με τη μετακίνηση του «Μούσια» στο Λος Άντζελες έκανε ο Σέρβος το ίδιο… δρομολόγιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Law Murray το μέλλον του Πετρούσεφ στους Κλίπερς δεν είναι εξασφαλισμένο. Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ημέρες η ομάδα από την Καλιφόρνια θα αποφασίσει για το αν θα τον κρατήσει ή όχι. Κι αυτό γιατί, έχει ήδη γεμάτη φροντ λάιν με Ίβιτσα Ζούμπατς, Μέισον Πλάμλι, αλλά και τον Μούσα Ντιαμπατέ, ο οποίος έχει two-way συμβόλαιο.
Στο μεταξύ, την περσινή σεζόν ο Πετρούσεφ πραγματοποίησε μία πολύ καλή χρονιά -ατομικά- με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα σε Αδριατική λίγκα και Ευρωλίγκα, οπότε εάν μείνει ελεύθερος από τους Κλίπερς και δεν βρει άλλο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, τότε λογικά θα είναι περιζήτητος στην Ευρώπη.