Ο Κύπριος προπονητής Μάκης Σεργίδης μίλησε στο balla.com.cy και ανέλυσε το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Πάφος FC και την Ομόνοια.
«Περιμένω ένα παιχνίδι… πεμπτουσία του επιθετικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για δύο επιθετικές ομάδες που αναμετρώνται στο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής. Θεωρώ ότι η Πάφος FC βελτιώθηκε πολύ αμυντικά, εξάλλου αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα από την στιγμή που επιθετικά έχει πολλές λύσεις με Ζάιρο, με Μπρουνο, με Μάνγκα, με Τάνκοβιτς και άλλους. Από την άλλη η Ομόνοια πετυχαίνει αρκετά γκολ σε κάθε παιχνίδια, εξού και το γεγονός ότι είναι η καλύτερη επίθεση. Όταν βάζει μια ομάδα τρία γκολ σε ένα παιχνίδια είναι δύσκολο να την νικήσεις».
Θεωρείς ότι υπάρχει φαβορί σε αυτό το παιχνίδι; «Όχι. Ούτε λόγο έδρας. Θεωρώ ότι πλέον οι έδρες δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο. Είδαμε το ΑΠΟΕΛ να πηγαίνει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και χωρίς να είναι καλό να μην χάνει, είδαμε τον Άρη να νικά την Ανόρθωση εκτός έδρας, είδαμε τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ κόντρα στο ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα».

Χρίστος Χρίστου