Ο αθλητικός διευθυντής της Ομόνοιας, Γέσπερ Γιάνσον, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Goal N’ Roll της Cytavision και μίλησε για όλα.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
Για την ισοπαλία με την ΑΕΖ: ««Όταν σκοράρεις τρία τέρματα θα πρέπει να νικάς τον αγώνα. Έχουμε κάποια θέματα γιατί υπάρχουν νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί στην απόδοση μας. Τέτοια ματς πρέπει να τα νικάμε. Το πρόβλημα είναι στην άμυνα. Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Θέλουμε τη νίκη σε κάθε ματς, αλλά θα δείτε πως όλες οι ομάδες στην αρχή της σεζόν δεν νικάνε πάντα. Εγώ είμαι ένας αθλητικός διευθυντής με συγκεκριμένο ρόλο. Αυτές θα πρέπει να είναι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν από τον προπονητή της ομάδας και όχι από εμένα».
Ποιο είναι το πλάνο της Ομόνοιας τα επόμενα χρόνια; «Όταν ήρθα στην Ομόνοια και ο πρόεδρος και ο κ. Γρηγόρη μου έδειξαν τον ρόλο μου. Συνεργάζομαι με κάποιους ανθρώπους στο τμήμα σκάουτινγκ. Στόχος μας είναι να φέρουμε παίκτες νεαρούς και να τους πουλήσουμε στο εξωτερικό. Τίτλοι και Ευρώπη είναι αναπόσπαστο κομμάτι στους στόχους μας».
Σε πόσα χρόνια μπορεί να τους εκπληρώσει τους στόχους: «Κάποια στιγμή θα έρθει ο τίτλος και κάποια στιγμή θα τον χάσεις. Έτσι είναι. Παρακολουθούσα το κυπριακό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να είμαστε στις τρεις πρώτες ομάδες και με λίγη τύχη θα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα της φετινής χρονιάς. Θα πρέπει να είμαστε σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να είμαστε σταθεροί στα οικονομικά. Δεν με ενδιαφέρει μόνο να πάρουμε τίτλους, με ενδιαφέρει και να έχουμε υγεία στο οικονομικό κομμάτι».
Γιατί η Ομόνοια έμεινε με δύο επιθετικούς; «Όταν βλέπω την προοπτική ενός ποδοσφαιριστή στόχος μου είναι να τον βελτιώσω. Αυτό θέλω να κάνω με τον Κακουλλή. Οι κανόνες δεν αλλάζουν, θα παίζουν 11 ποδοσφαιριστές αλλά έχω πολλές βλέψεις για τον Κακουλλή. Περιμένω να είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να του στείλω».
Αν θα ήθελε τον Μάριο Ηλία στην Ομόνοια: «Ναι ταιριάζει στο πλάνο μας. Υπάρχουν στιγμές που εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες και κάποιες άλλες όχι».
Για το αν θα αποκτήσει κι άλλους Σουηδούς πέραν του Φράνσον: «Ξέρω πάρα πολύ καλά το Σουηδικό πρωτάθλημα. Δεν θα έλεγα ότι προτιμώ τους Σουηδούς παίκτες γιατί έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Δεν νομίζω να πάω σε πολλούς Σουηδούς ποδοσφαιριστές».
Για τον Φαμπιάνο και αν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Όσο παίζει ο Φαμπιάνο θέλουμε να τον κρατήσουμε στην Ομόνοια. Έχουμε μια πολύ καλή τετράδα τερματοφυλάκων».
Για την κριτική στον Κουλιμπαλί: «Δεν γίνεται σωστή κριτική. Αν μιλάμε για κριτική τότε δείτε την περίπτωση του Μπέζους. Ο Κουλιμπαλί είναι ένας πολύ ποιοτικός και καλός ποδοσφαιριστής».
Ποια ομάδα είναι καλύτερη από την Ομόνοια; «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερη ομάδα από την Ομόνοια. Πιστεύω στους παίκτες μου και είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος»!
Για τον Λοΐζου: «Έχω μεγάλες προσδοκίες και μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον του. Έχουμε κάνει συζητήσεις και πιστεύω ότι μπορεί σύντομα να παίζει σε άλλο πρωτάθλημα».
Για τον Ανσαριφάρντ: «Έχει αγωνιστεί σε τρία Μουντιάλ, ήταν πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα και είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Όπως και στην περίπτωση του Κουλιμπαλί, γίνεται και σε αυτόν άδικη κριτική».
Για τους Φράνσον, Αλιούμ και Άμου: «Τον Φράνσον, θέλω να τον φέρω στα επίπεδα που θα βοηθήσει την ομάδα. Θα είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την Ομόνοια στο άμεσο μέλλον. Τον γνωρίζουν κι όλοι οι προπονητές της Εθνικής Σουηδίας. Δεν είναι τυχαίο που είναι διεθνής. Ο Αλιούμ είναι ένας παίκτης με τεράστια προοπτική. Είναι γρήγορος και θα το δείτε στα επόμενα ματς. Ο Άμου είναι ένα σούπερ ταλέντο. Να με θυμηθείτε, στα επερχόμενα μας παιχνίδια θα έχουμε ένα σούπερ ποδοσφαιριστή. Η ιατρική ομάδα παρακολουθεί το θέμα του τραυματισμού του».
Ποιους παίκτες θέλει από άλλες Κυπριακές ομάδες: «Δεν θα πω στην τηλεόραση. Δεν το είπα ούτε στον Σωφρόνη Αυγουστή ούτε στον Σίμο Ταραπουλούζη. Υπάρχουν και Κύπριοι και ξένοι που με έχουν εντυπωσιάσει και δεν θα είναι παράξενο να κινηθούμε για ποδοσφαιριστή από άλλη Κυπριακή ομάδα τον Ιανουάριο».
Το μήνυμα του στους φίλους της Ομόνοιας: «Να στηρίξουν την ομάδα μας, τον προπονητή και όλους στην Ομόνοια. Να είναι περήφανοι γι’ αυτό που φτιάξαμε φέτος».