Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην ομάδα της Μπολόνια, όπως είναι φυσιολογικό η Βίρτους «παίζει» πρώτο θέμα σε όλη την Ευρώπη.

Η απόλυση του Σέρτζιο Σκαριόλο, μετά την κόντρα του με τη διοίκηση της ομάδας, έχει φέρει… αναταραχή, μιας και το πρώτο μέλημα πλέων των Ιταλών είναι να βρεθεί άμεσα ο αντικαταστάτης του Ιταλού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη γειτονική χώρα στο κάδρο των ανθρώπων της Βίρτους υπάρχουν δύο προπονητές.  Ο Λούκα Μπάνκι και ο Βάλτερ Ντε Ραφαέλε.

Ο πρώτος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφότου οδήγησε τη Λετονία στην πέμπτη θέση και το σημαντικότερο; Αυτή τη στιγμή δεν έχει ομάδα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο 58χρονος προπονητής στο παρελθόν είχε πάρει το πρωτάθλημα Ιταλίας τόσο με τη Σιένα (2013), όσο και με την Αρμάνι Μιλάνο (2014).

Όμως ο Μπάνκι δεν «παίζει» μόνος του. Ισχυρή μοιάζει να είναι και η υποψηφιότητα του Βάλτερ Ντε Ραφαέλε ο οποίος αποχώρησε φέτος μετά από 12 χρόνια από τη Βενέτσια, στην οποία ήταν πρώτος προπονητής από το 2016. Μάλιστα με την ομάδα της Βενετίας είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2017 και το 2019, καθώς επίσης το Κύπελλο το 2020 και το FIBA Europe Cup το 2018.