Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε τη Δευτέρα (04/9) διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες εναντίον πέντε αλλοδαπών ατόμων, δύο ηλικίας 20 ετών και τριών ηλικίας 19 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φερόμενου βιασμού τουρίστριας στην Αγία Νάπα.

Η Βρετανίδα τουρίστρια, ηλικίας 20 ετών, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού από αριθμό ατόμων, σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα. Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η 20χρονη είπε στην Αστυνομία ότι οι Ισραηλινοί την έπιασαν με τη βία από την πισίνα του ξενοδοχείου και την πήγαν στο δωμάτιό της.

Από την πλευρά τους δύο από τους Ισραηλινούς ισχυρίζονται ότι δεν έχουν συναντήσει ποτέ τη Βρετανίδα και απέρριψαν την κατηγορία του ομαδικού βιασμού. Οι ύποπτοι αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον των ανακριτών τις επόμενες ημέρες.

Η Guardian υποστηρίζει ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στα πλάνα από τα CCTV του ξενοδοχείου. «Το βίντεο του CCTV θα δείξει εάν οδηγήθηκε παρά τη θέλησή της και με τη βία στο δωμάτιο».

Σημειώνεται ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια στην Αγία Νάπα όταν 12 Ισραηλινοί συνελήφθησαν ως ύποπτοι για βιασμό Βρετανίδας. Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι όταν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ψευδή δήλωση.