Στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Πάμπλο Γκαρσία στην απόφαση του να πάρει μεταγραφή στον Πανσερραϊκό το φετινό καλοκαίρι αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Πηλέας στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6.
Ο 24χρονος αριστερός μπακ μίλησε στην εκπομπή Fast and… Curious του Μιχάλη Τσόχου και μετέφερε τις πρώτες του εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα, τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται στον αγωνιστικό χώρο, ενώ σχολίασε τη καλή που έδειξε η ομάδα των Σερρών κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό Πειραιώς, όπως επίσης και για το συναρπαστικό 4-4 απέναντι στην Κηφισιά.
Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή Fast and… Curious με τον Μιχάλη Τσόχο στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:
Για τις πρώτες του εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Μέχρι τώρα είναι πολύ θετικές, μου αρέσει το ποδόσφαιρο εδώ και οι ομάδες προτιμούν να έχουν την κατοχή της μπάλας. Στην περσινή σεζόν, αλλά και στη φετινή έχει ανέβει πολύ το επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για τη συνύπαρξη με τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ήταν και ο λόγος που ήρθα στον Πανσερραϊκό, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή που πήρα, μου αρέσουν πολύ οι ιδέες του. Η ομάδα πάει πολύ καλά, το πλάνο του προπονητή είναι ιδανικό και το σύστημα που παίζει μου αρέσει».
Για τη θέση που προτιμά στον αγωνιστικό χώρο: «Αγωνίζομαι ως wing-back, σε όλη την πλευρά, που είναι αρκετά σύνθετο. Εμένα η θέση μου είναι αριστερός μπακ, αλλά όπου θέλει η ομάδα μπορώ να παίξω, δεν περιορίζομαι κάπου».
Για την πολύ καλή εικόνα κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό Πειραιώς και τις ισοπαλίες στη συνέχεια: «Για μένα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα τυχαίο, όλα είναι θέμα δουλειάς. Έχουμε κάνει ένα καλό σύνολο, στα τελευταία παιχνίδια χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, εξαιτίας και της μικρής εμπειρίας που έχουν παίκτες της ομάδας μας. Ωστόσο, αν συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά με ταπεινότητα, όλα θα πάνε καλά και θα πάρουν τον δρόμο τους».
Για τους κυπριακούς συλλόγους που έχει αγωνιστεί και την έλευσή του σε μια νεοφώτιστη ομάδα: «Στην Κύπρο έχω πάρει κύπελλο, πρωτάθλημα, στον Άρη είχα φοβερή σεζόν και οι άνθρωποι ήθελαν να παραμείνω. Παρ’ όλα αυτά, η απόφασή μου ήταν να πάω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, στο οποίο το βλέπει περισσότερος κόσμος και μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα, είτε στο εξωτερικό, είτε σε κάποια μεγάλη ελληνική ομάδα».
Για το τρελό ματς με την Κηφισιά και το 4-4: «Ήταν συναρπαστικό παιχνίδι, σαν παίκτης θα ήθελα τη νίκη, απλά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δεχτήκαμε γκολ σχεδόν στο τελευταίο λεπτό. Όλα παίζουν ρόλο, έχουμε μια ομάδα που είναι ικανή να παίζει και με δέκα παίκτης. Είναι θέμα συγκέντρωσης και εμπειρίας, αν φτιάξουμε αυτά, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».