Για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τις εξελίξεις αναφορικά με τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό και το αποτέλεσμα των συναντήσεων με Ευρωπαίους και άλλους ηγέτες ενημερώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση άρχισε στις πέντε και τριάντα το απόγευμα και σε αυτήν συμμετέχουν οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι στόχος είναι ο συντονισμός των επόμενων ενεργειών και ότι αναμένεται να συζητηθούν πέραν των 20 θεμάτων.
«Η τουρκική αδιέξοδη και αδιάλλακτη στάση δε μπορεί να επηρεαστεί από εμάς. Εμείς έχουμε επιστρατεύσει ακόμη κάθε διπλωματική ενέργεια που έχουμε…Δυστυχώς έχουμε δει και χθες τον κύριο Τατάρ και το κατοχικό καθεστώς να μένουν σε αυτή την αδιέξοδη στάση.»
Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες, διαβεβαιώνει η Λευκωσία, με τον κ. Λετυμπιώτη να σημειώνει ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τη στάση των δύο πλευρών, ενώ έντονη κινητικότητα παρατηρείται και από την πλευρά των ίδιων των Τουρκοκυπρίων.
«Βρισκόμουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη και ήμουν μαζί του όταν λάμβανε πάρα πολλά μηνύματα από Τ/κ συμπατριώτες μας, που του έστελναν το μήνυμα της επιθυμίας για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ και ότι ακριβώς αναγνωρίζουν και επικρατούν αυτή τη στάση που επιδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.»