Οι… προθέσεις του Αθλητικού Διευθυντή της Ομόνοιας Γέσπερ Γιάνσον, φάνηκαν από την πρώτη κιόλας μεταγραφική προσθήκη που έγινε. Αυτή ήταν ο Εράκοβιτς, ένας ποδοσφαιριστής στα 23 του χρόνια.
Ανεξάρτητα από τον σοβαρό τραυματισμό που προέκυψε για τον άτυχο παίκτη του «τριφυλλιού», ο κ. Γιάνσον δείχνει να έχει προτίμηση σε νεαρούς και ταλαντούχους-εξελίξιμους ποδοσφαιριστές.
Κάποιες από τις επιλογές του (βλ. Σιπριάνο-24 και Προκοπίου-19) δείχνουν ακριβώς αυτό το σκεπτικό, ενώ κινήσεις έγιναν και για άλλους νεαρούς (π.χ. Μεχρί-23) αλλά δεν καρποφόρησαν. Θυμίζουμε ότι στις προπονήσεις συμμετέχει ο Άμο (21 ετών), με τον Νιγηριανό, είτε αποκτηθεί, είτε όχι, να είναι στο πλαίσιο που περιγράψαμε πιο πάνω.
Απέκτησε και πιο έμπειρους παίκτες η Ομόνοια (βλ. Σεμέδο 29, Κουλιμπαλί 28 και Σίμιτς 28), αλλά δεν πήρε για την ώρα κανένα που να είναι πάνω από 30 ετών. Είναι κάτι που επιβεβαιώνει και τη φιλοσοφία τόσο του κ. Γιάνσον, αλλά και της Ομόνοιας γενικότερα.
Είναι σημαντικό και πολύ θετικό για μια ομάδα να έχει και νεαρούς και μάλιστα το «τριφύλλι» διαθέτει και αρκετούς Κύπριους, σε αυτή την κατηγορία, αλλά χρειάζεται και πιο έμπειρους-ποιοτικούς-ικανούς ποδοσφαιριστές για να κάνουν τη διαφορά. Αυτό είναι που έχει ανάγκη, μεγάλη μάλιστα, τώρα η ομάδα…