Η μεγαλύτερη μερίδα του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού κοινού θεωρεί (και δικαίως) την Premier League, ως το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη.

Αυτό σαφώς πιστεύουν και οι ίδιοι οι Άγγλοι, όμως η υπεροψία πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε «καταστροφικές» συνέπειες και τα φετινά αποτελέσματα στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το αποδεικνύουν ακράδαντα.

Conference LeagueEuropa League και Champions League βρίσκονται πλέον μία στροφή πριν από το φινάλε, με τα ζευγάρια των ημιτελικών να είναι ήδη «κλειδωμένα» και οι αγγλικές ομάδες… αγνοούνται.

ipiccy_image_-_2024-04-19T205803.946.jpg

Μόλις η Άστον Βίλα εκπροσωπεί την κορυφαία Λίγκα στον κόσμο και αυτή το κάνει στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά, Ιταλία και Γερμανία, έχουν από τρεις.

Αταλάντα και Ρόμα παραμένουν στο Europa League, ενώ η Φιορεντίνα στο Conference. Οι Γερμανοί τα πηγαίνουν ακόμη καλύτερα, με Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ στο Champions League και την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Europa.

Αυτό που έχει καταφέρει φέτος η Bundesliga, είναι ακόμη πιο «γλυκό», καθώς είναι η πλέον κατάλληλη απάντηση στο «Farmers League», όπου και χαρακτηρίζουν πολλοί το πρωτάθλημα τους.

Μόνο και μόνο το ειρωνικό post του Χούμελς τα λέει όλα: «Καλή συγκομιδή αυτήν την εβδομάδα, συνάδελφοι αγρότες».

Βέβαια δεν είναι μόνο πως έχουν προχωρήσει περισσότερες ομάδες από κατώτερα του Αγγλικού πρωταθλήματα, αλλά ότι το κατάφεραν αποκλείοντας κλαμπ από το «Νησί».

Η Ρόμα με συνολικό σκορ 4-1 «εκτόξευσε» εκτός συνέχειας του Europa League την Μπράιτον, ενώ η Αταλάντα με μία εμφάνιση παγκόσμιας κλάσης μέσα στο Άνφιλντ έριξε «3αρα» στο φαβορί της διοργάνωσης Λίβερπουλ, «κηλιδώνοντας» ουσιαστικά την συμμετοχή της στα ημιτελικά, από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Ενώ από την άλλη πλευρά, η Λεβερκούζεν παραμένει ακόμη αήττητη σε κάθε διοργάνωση, ξεπερνώντας το «εμπόδιο» της Γουέστ Χαμ, για τους «4» του Europa League. Η Μπάγερν Μονάχου παρά την αρνητική της εικόνα στις εγχώριες διοργανώσεις, τήρησε την προσωπική της «παράδοση» και απέκλεισε την Άρσεναλ, από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ακόμη και η Ντόρτμουντ κατάφερε να πετύχει νίκες εντός και εκτός έδρας, απέναντι στη Νιούκαστλ, δίνοντας την χαριστική… βολή που την άφησε ολοκληρωτικά εκτός Ευρώπης.

Μπορεί η Serie A και η Bundesliga να μην έχουν τα οικονομικά προνόμια, που «καρπώνονται» οι ομάδες της Premier League, όμως στα μεταξύ τους παιχνίδια, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.