Πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά από το US Open. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 3-2 σετ από τον Ντόμινικ Στρίκερ (Νο128) και αποχαιρέτησε στον δεύτερο γύρο. Ο Ελβετός κατέκτησε το πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή και σέρβιρε για να κλείσει το ματς, ωστόσο ο Στρίκερ έμεινε ζωντανός και πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Το ματς: Από την αρχή του αγώνα ο Στρίκερ κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά κυρίως με το σερβίς και το επιθετικό παιχνίδι του. Οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι το ενδέκατο game του πρώτου σετ. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε πρώτο σερβίς, ο Στρίκερ το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στο break.

Ο 25χρονος Έλληνες έχασε την ευκαιρία να φτάσει σε break point με ένα μεγάλο λάθος για την αξία του και ο Ελβετός εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να κλείσει το σετ με 7-5. Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός και αυτό έφερε το break στο τέταρτο game για να προηγηθεί με 3-1. Ο Στρίκερ απάντησε όμως αμέσως με το ίδιο νόμισμα και έπειτα έφερε το σετ στα ίσα. Στη συνέχεια του σετ κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να φτάσει σε νέο break και έτσι φτάσαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στρίκερ πήρε τον πρώτο πόντο, όμως ο Τσιτσιπάς πήρε τους επόμενους τέσσερις και έκλεισε το σετ με 7-6 (2).

Το τρίτο σετ είχε παρόμοια εξέλιξη με το δεύτερο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break νωρίς, όμως στο αμέσως επόμενο game ο Στρίκερ απάντησε.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστες προσπάθησαν να φτάσουν σε νέο break δίχως να τα καταφέρουν και έτσι έφτασαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο δεύτερο set point κατάφερε να κλείσει το σετ με 7-6 (5) για να προηγηθεί με 2-1 σετ. Ο Στρίκερ άρχισε το τέταρτο σετ με break, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε γρήγορα να απαντήσει και να φέρει το σετ στα ίσα. Μάλιστα, στο όγδοο game έκανε δεύτερο break για να προηγηθεί με 5-3. Ο Ελβετός δεν τα παράτησε, απάντησε με break back και έπειτα έφερε το σετ στα ίσα. Οι δύο τενίστες στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ όπου αυτή τη φορά εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο Ελβετός με 7-6 (6) για να στείλει το ματς σε πέμπτο σετ.