Το SPORT24 επικοινώνησε με την Ομοσπονδία και ζήτησε την θέση της για τα όσα είπε ο Δημήτρης Αγραβάνης στη συνέντευξή του στον Βασίλη Σκουντή κατά του Δημήτρη Ιτούδη. Η ΕΟΚ έκανε λόγο για απαράδεκτες και ανακριβείς δημόσιες δηλώσεις του 29χρονου φόργουορντ.
Ο Δημήτρης Αγραβάνης πήρε την αιφνιδιαστική απόφαση την Πέμπτη (10/8) να μην συνεχίσει στην Εθνική ομάδα ενόψει του επερχόμενου Munbobasket 2023 και έθεσε εαυτόν εκτός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μάλιστα, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο SPORT24 και στον Βασίλη Σκουντή έκανε λόγο για ασέβεια εκ μέρους του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη, προς το πρόσωπό του.
ΣΠΟΡΣΠΟΡΤο SPORT24 ζήτησε από την πλευρά της Ομοσπονδίας να τοποθετηθεί για τα όσα είπε ο 29χρονος φόργουορντ, καθώς είναι ένα μείζον ζήτημα που προέκυψε λίγα 24ωρα προτού η αποστολή πετάξει για το Άμπου Ντάμπι και τα φιλικά με ΗΠΑ και Γερμανία, ενώ ακολούθως θα βρεθεί στη Μανίλα για τους αγώνες με Ιορδανία, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία.

Η επίσημη θέση της ΕΟΚ για την υπόθεση Αγραβάνη έχει ως εξής:

“Η Ομοσπονδία έχει την πάγια θέση να αντιμετωπίζει πειθαρχικά ζητήματα ως εσωτερικά. Για αυτό το λόγο η συμπεριφορά του Δημήτρη Αγραβάνη καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας αντιμετωπίστηκε με εσωτερικές διαδικασίες.

Λυπούμαστε όμως που ο ίδιος με τις απαράδεκτες και ανακριβείς δημόσιες δηλώσεις του δείχνει να μην σέβεται συνολικά αυτή την Εθνική προσπάθεια. Η συμμετοχή και η προσφορά στην Εθνική ομάδα είναι τιμή και περηφάνεια.

Όποιος προσπαθεί μέσα από αυτή προσωπική προβολή και καταξίωση ή τη θεωρεί ως «ευκαιρία» για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του σίγουρα δεν μπορεί να αποτελεί από τούδε και στο εξής κομμάτι αυτής της συλλογικής Εθνικής προσπάθειας”.