Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με την ιστοσελίδα Weather Forecast Cyprus by Tasos Ierodiakonou με σκοπό την ενημέρωση των αθλητών, των αθλητικών σωματείων και όχι μόνο, για τον κίνδυνο της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Με αυτόν τον τρόπο, ο ΠΑ.Σ.Π. επιχειρεί, στο μέτρο του δυνατού, να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες και όσους εργάζονται στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου και να θωρακίσει την υγεία τους.
Τα δελτία θερμικής καταπόνησης, θα μπορούν να τα βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα wfcyp.com και στα social media του ΠΑ.Σ.Π. και θα είναι ένας καλός συμβουλευτικός οδηγός όπως για παράδειγμα βλέπουμε στο σημερινό (Τετάρτη 26 Ιουλίου) χάρτη θερμικής καταπόνησης με βάση τη θερμοκρασία και την υγρασία.
Όπως παρατηρούμε μεταξύ των ωρών 14:00 – 19:00 ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης είναι στο μέτριο (κίτρινο χρώμα) σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως επίσης και προς περιοχές του εσωτερικού. Όσον αφορά όμως στο εσωτερικό, περισσότερο λόγω των πιο ψηλών θερμοκρασιών που θα φτάνουν τους 40-43 βαθμούς, αναλόγως περιοχής, καλό θα ήταν το διάστημα 12:00-16:00 να αποφεύγουμε οποιαδήποτε εξωτερική αθλητική δραστηριότητα. Παράλληλα, το Weather Forecast Cyprus by Tasos Ierodiakonou, ενημερώνει και για τις συνθήκες που θα επικρατούν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού παιχνιδιού στη Λεμεσό μεταξύ του Άρη και της Μπάτε.
Ως γνωστόν, το καλοκαίρι του 2022 ο ΠΑ.Σ.Π. παρουσίασε το «Πρωτόκολλο Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης Αθλητών (Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών)» το οποίο έχει εκπονηθεί με βάση διεθνή ιατρικά εγχειρίδια (FIFA Football Medicine Manual, Sports Medicine Australia κ.α.) και το διάταγμα θερμικής καταπόνησης εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας. Για ακόμη μια φορά ο Σύνδεσμος μας κρούει των κώδωνα του κινδύνου και καλεί τους ιθύνοντες των ομάδων να λαμβάνουν υπόψη τις μετρήσεις των ειδικών και να παίρνουν τα ανάλογα μέτρα κατά τις μέρες που παρατηρούνται υψηλές και επικίνδυνες θερμοκρασίες.