«Ο Nόβακ έχει εκπληρώσει τα όνειρα που είχα γι’ αυτόν πριν από επτά-οκτώ χρόνια, όλα τα υπόλοιπα είναι μπόνους», είπε ο Σέρβος στο ντοκιμαντέρ του Sportal “Novak Djokovic – Untold Stories”. «Το τένις είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής του και όχι ολόκληρη η ζωή του. Εύχομαι να αναγνωριστεί και για τα πράγματα που θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του, όταν αποχωρήσει από τον κόσμο του τένις. Αυτό εύχομαι πως θα συμβεί τον επόμενο χρόνο».

Και κατέληξε: «Δεν ήρθε ακόμα το τέλος, αλλά ίσως σε 1,5 χρόνο. Αυτή είναι η επιθυμία μου ως πατέρας του. Πιστεύω πως θα είναι καλό να σταματήσει να κάνει αυτή την εξαιρετικά δύσκολη δουλειά. Σωματικά και ψυχικά είναι εξαντλητικό και πολύ απαιτητικό. Είναι αφοσιωμένος σ’ αυτό τα τελευταία 30 χρόνια και δεν έχει αφήσει στιγμή το πόδι από το γκάζι. Δεν έχει καθόλου χρόνο για να ασχοληθεί με άλλα πράγματα στη ζωή».

Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς έχει εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσει το τένις όσο… αντέχει, οπότε η λογική λέει ότι δεν θα σταματήσει το 2024. Θέλει, άλλωστε, να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους Grand Slam τίτλους και αυτή τη στιγμή είναι το φαβορί… όπου και αν παίζει.