Έφτασε τους 36 βαθμούς. Έχει κερδίσει έξι ακόμη εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά είδε να της αφαιρούνται. Η Έβερτον βίωσε δύσκολη σεζόν, αλλά της αξίζει πέρα για πέρα η παραμονή στην Premier League. Και όλα δείχνουν πως αυτή «σφραγίστηκε» με το 1-0 επί της Μπρέντφορντ, χάρη στον Ιντρίσα Γκέιγ. Δύο γκολ σε έξι ημέρες για τον μέσο των «ζαχαρωτών», τρία σερί clean sheets η ομάδα του Σον Ντάις!

Είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση η Έβερτον. Το έχουμε διαπιστώσει από τις προηγούμενες αναμετρήσεις της, δεν είναι κάτι που μάθαμε τώρα.

Μετά τα έξι γκολ που δέχθηκε από την Τσέλσι, προ 12 ημερών, επικράτησε με 2-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και για πρώτη φορά στο «Γκούντισον Παρκ» της Λίβερπουλ, μετά από το 2010.

Ένιωθε καλά και αν έκανε και μία 3η διαδοχική νίκη επί της Μπρέντφορντ, επί της ουσίας θα «κλείδωνε» την παρουσία της στην Premier League, και τη νέα σεζόν. Και αυτό ακριβώς έκανε πράξη, με τα «ζαχαρωτά» να επικρατούν με 1-0, χάρη στο γκολ του Ιντρίσα Γκέιγ στο 60ο λεπτό.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως το πρώτο μέρος περιλάμβανε μόνο υποψίες ευκαιριών και τίποτα περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, με την έναρξη της επανάληψης, το παιχνίδι ήταν πιο «ζωηρό».

Βγήκε μπροστά και απείλησε η φιλοξενούμενη με τον Τόνεϊ που «νικήθηκε» από τον Πίκφορντ, για να απαντήσει με δοκάρι ο ΜακΝίλ, στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους.

Και φτάσαμε στη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Τρομερός ο Γκέιγ, δεύτερό του γκολ σε έξι ημέρες, υπέροχο τελείωμα και τρομερό «ξέσπασμα» στο «Γκούντισον Παρκ»! Διατήρησε ανέπαφη την εστία της η Έβερτον, αντέδρασε εξαιρετικά ο Πίκφορντ στις προσπάθειες των Πότερ και Εμπουεμό και η ομάδα του Σον Ντάις θα βρίσκεται στην Premier League και τη νέα σεζόν! Ανέβηκε στους 36 βαθμούς, άφησε στους 35 την Μπρέντφορντ.