Βρήκε τον «εκλεκτό» για την αναπλήρωση του κενού που άφησε η αποχώρηση του Αντρέ Ονάνα στα γκολπόστ της η Ίντερ. Ο κάτοχος του «Χρυσού Γαντιού» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ πριν μερικούς μήνες και νικητής της διοργάνωσης με την εθνική Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, είναι η νούμερο ένα επιλογή του Σιμόνε Ιντζάγκι για να υπερασπιστεί την εστία των Μιλανέζων, έπειτα από την αποχώρηση του Καμερουνέζου πρώην, πια, πορτιέρε τους για τη Μάντσεστέρ Γιουνάιτεντ.
Όπως αναφέρεται στην πατρίδα του 30χρονου κίπερ, οι «νερατζούρι» έχουν καταθέσει πρόταση στην ομάδα του, την Άστον Βίλα, της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ, όμως οι «χωριάτες» θέλουν κάτι παραπάνω, αξιώνοντας τον τερματοφύλακά τους στα διπλά λεφτά, ήτοι 30 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, ο «Ντίμπου» ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τον αγγλικό σύλλογο, σε μία συμφωνία που τον κρατά στο Μπέρμιγχαμ έως και το 2027, στον απόηχο της επιτυχίας με το εθνόσημο στο Μουντιάλ του Κατάρ. Σύμμαχος της Ίντερ σε όλη αυτή την ιστορία είναι το ποσό που εισέπραξε από τη μεταγραφή του Ονάνα στη Μάντσεστέρ Γιουνάιτεντ και ανέρχεται στα 48 εκατομμύρια ευρώ.
Βασικό μέλημα του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ αποτελεί η συμμετοχή στο Champions League. Για αυτό το λόγο η Τσέλσι, που παρακολουθεί επίσης την περίπτωσή του, έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να τον αποκτήσει, λόγω της μη παρουσίας των «μπλε» σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αντίθετα, η φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για την περασμένη αγωνιστική περίοδο και τρίτη στη βαθμολογία της Serie AΊντερ, έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα, ώστε να τον κάνει δικό της.
Η περυσινή σεζόν ίσως αποτελεί την καλύτερη για τον Αργεντινό τερματοφύλακα, που κράτησε την εστία του ανέπαφη 13 φορές, σε 36 αγώνες, δεχόμενος, συνολικά, 38 τέρματα ή αλλιώς 1,05 γκολ ανά παιχνίδισε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ Αγγλίας. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η παρουσία του με την εθνική Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τον χειμώνα που μας πέρασε, καταγράφοντας 3 ανέπαφες εστίες σε 7 παιχνίδια, δεχόμενος 8 τέρματα (1,14 ανά αγώνα), εκ των οποίων τα 3 στον συγκλονιστικό μεγάλο τελικό με τη Γαλλία.