Ο Νταβίντ Σίλβα με τον τραυματισμό που υπέστη ανακοίνωσε την αναγκαστική απόσυρσή του από την ενεργό δράση και ο Πεπ Γκουαρδιόλα του είχε τόση αδυναμία, που το 2017 είχε ζητήσει επιτακτικά τη νίκη και τον μόχθο από τους ποδοσφαιριστές του, σε παιχνίδι με την Τότεναμ, για να προσφέρουν χαρά στον Ισπανό που αγωνιούσε για το νεογέννητο, τότε, αγοράκι του.

Όταν ο Πεπ ζήτησε επιτακτικά νίκη για τον μαχητή γιο του Σίλβα και η Σίτι «εξολόθρευσε» την Τότεναμ (vid)

Πίσω στον Δεκέμβρη του 2017, ο Ματέο Σίλβα χρειάστηκε για τους πρώτους πέντε μήνες της ζωής του να παραμείνει σε νοσηλεία στην Βαλένθια, αφού είδε πρόωρα το πρώτο φως της ζωής και αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.

«Πλέον δεν ανησυχώ για πράγματα που δεν είναι σοβαρά και εκτιμώ πολύ περισσότερο τα απλά και ουσιώδη στην ζωή. Δεν σπαταλάω χρόνο και ενέργεια για καταστάσεις που δεν αξίζουν…» ανέφερε μερικά χρόνια αργότερα ο Νταβίντ Σίλβα.

Τότε, μεταφερόταν συνεχώς από το Μάντσεστερ στην Βαλένθια και τούμπαλιν, αφού ήθελε ν’ ανταποκριθεί και στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αλλά και να βρίσκεται κοντά στη σύζυγο και το παιδάκι τους.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα του έδωσε όση άδεια χρειαζόταν, τον στήριζε, φρόντισε να ενημερώνεται για εκείνον και την κατάσταση του μικρού μαχητή, Ματέο, δείχνοντας και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ότι έπρεπε να τιμήσουν τον μικρούλη και τον Νταβίντ.

«Να μοχθήσετε για εκείνον, την Τζέσικα και τον γιο τους! Να πάρετε τη νίκη για εκείνον! Να το διασκεδάσετε για εκείνον! Θέλω να το δω απ’ όλους σας αυτό» φώναζε ο Καταλανός προπονητής στ’ αποδυτήρια και η Σίτι μπήκε στο γήπεδο και έφτασε στο 4-1 επί της Τότεναμ σ’ εκείνο το ματς.

«Θα τον ευγνωμονώ αιώνια για όσα έκανε γιατί κατάλαβε ότι δεν είχα μυαλό για την ομάδα και μου επέτρεψε ν’ απουσιάσω» σχολίασε ο Σίλβα στο βιβλίο του, «El Mago».