Παναθηναϊκός AKTOR κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, καθώς ανάγκασε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε βαθιά «υπόκλιση» στον τελικό της Ευρωλίγκας και έφτασε στο έβδομο «αστέρι» του.

Αυτό το τρόπαιο ήταν και το πρώτο από τότε που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έγινε διοικητικός ηγέτης της ομάδας. Μάλιστα, η «Mundo Deportivo» έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα στον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ, μιλώντας για τις δύσκολες στιγμές από τότε που ανέλαβε τα ηνία, τις συγκρούσεις του με τη Euroleague, αλλά και το φετινό εξαιρετικό χτίσιμο του συνόλου που κατέκτησε τον τίτλο.

Αναλυτικά μερικά αποσπάσματα από το αφιέρωμα:

«Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, λίγα ονόματα δημιουργούν τόσο μεγάλη απήχηση όσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Γνωστός για τον παθιασμένο χαρακτήρα του και τις συνεχείς συγκρούσεις του με την EuroLeague, ο Γιαννακόπουλος έχει χαράξει τη φήμη του επαναστάτη και οραματιστή. Φέτος, η ηγεσία του και το όραμά του για ριζικές αλλαγές οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μια κατάκτηση της EuroLeague, με αποκορύφωμα μια διαδικασία ανοικοδόμησης που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην πρόσφατη ιστορία της διοργάνωσης.

Ένα από τα highlight της διοίκησης του ήταν η τεταμένη σχέση του με την Ευρωλίγκα. Ο θείος του Θανάσης, ως κορυφαίος ηγέτης του συλλόγου, έχει ήδη εμπλακεί σε δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως πέταγμα χαρτονομισμάτων στα πρόσωπα των αρχηγών της διοργάνωσης στο Βερολίνο το 2009, κατά τη διάρκεια του Final Four. Όμως ο Δημήτρης έχει πάει λίγο παραπέρα αυτό το αντιφρονητικό γονίδιο, για να γίνει σφοδρός επικριτής της οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης του διαγωνισμού, κατηγορώντας τον για ευνοιοκρατία και κακή διοίκηση. Οι εμπρηστικές του δηλώσεις και οι απειλές του για απόσυρση του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση έχουν κρατήσει οπαδούς και ΜΜΕ σε διαρκή εγρήγορση. Το 2018, του επιβλήθηκε πρόστιμο και τέθηκε σε αναστολή για σχόλια που κρίθηκαν ακατάλληλα προς την οργάνωση.

Παρά αυτές τις συγκρούσεις, ή ίσως εξαιτίας τους, ο Γιαννακόπουλος έχει οδηγήσει σε μια σημαντική μεταμόρφωση στον σύλλογο. Φέτος, το όραμά του και οι τολμηρές κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι είχαν ως αποτέλεσμα την άφιξη παικτών σταρ και η προσθήκη ενός κορυφαίου προπονητικού επιτελείου αναζωογόνησε την ομάδα. Οι πιο καθοριστικές κινήσεις ήταν οι βασικές υπογραφές που επαναπροσδιόρισαν τον Παναθηναϊκό: η άφιξη του προπονητή Εργκίν Αταμάν και του έμπειρου πόιντ γκαρντ Κώστα Σλούκα».