Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε την ευκαιρία στο φιλικό με την Νόρτζελαντ (1-1) να δοκιμάσει αρκετά πρόσωπα στη μεσαία γραμμή. Οι συνδυασμοί και τα πειράματα του Ισπανού προπονητή μέχρι το φινάλε του αγώνα.
Ο Ολυμπιακός έδωσε το δεύτερό του φιλικό στην Αυστρία, όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του μέχρι τις 19 Ιουλίου. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τη Νόρτζελαντ, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να βλέπει στοιχεία που δουλεύονται στην προπόνηση, όπως η πίεση ψηλά, να γίνονται πραγματικότητα σε αγωνιστικές συνθήκες
Το φιλικό ήταν ακόμα μία ευκαιρία για τον Ισπανό προπονητή να δοκιμάσει ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε τον Μπα μαζί με τον Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας, ενώ προχώρησε σε αρκετούς συνδυασμούς στην μεσαία γραμμή.

Η εικόνα του πρώτου μέρους
Στο πρώτο μέρος, ο Μαρτίνεθ τοποθέτησε τον Μπουχαλάκη μαζί με τον Χουάνγκ, ενώ πιο μπροστά τους κινήθηκε ο Φορτούνης. Ο Κορεάτης μέσος ερχόταν πότε κοντά στα στόπερ για να πάρει την μπάλα και να κυκλοφορήσει και πότε ανέβαινε πιο ψηλά για να μοιράσει. Σημαντικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι είχε και ο Μπουχαλάκης, ο οποίος άκουσε και τα “μπράβο” του Ισπανού προπονητή κάποιες φορές. Αμφότεροι συνεισέφεραν στο πρέσινγκ.
Ο Φορτούνης ήταν εκείνος που τοποθετήθηκε πίσω από τον Αραμπί. Ωστόσο αρκετές φορές ερχόταν να παίξει στα άκρα, εφόσον ο Μασούρας, αλλά και ο Μπιέλ σύγκλιναν προς τα μέσα, με τον πρώτο να λειτουργεί περισσότερο ως δεύτερος επιθετικός. Ήταν μία τριάδα που ήθελε να έχει τον έλεγχο της κυκλοφορίας, με τον Μαρτίνεθ να ζητάει από αυτούς απλό παιχνίδι.
Οι αλλαγές στο δεύτερο 45λεπτο
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ισπανός προπονητής ανακάτεψε την τράπουλα. Έβαλε τον Καρβάλιο αντί του Χουάνγκ, ενώ πέρασε και τον Ραμόν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Φορτούνη να πηγαίνει στον πάγκο. Ο Βραζιλιάνος μπακ αγωνιζόταν στην αριστερή πλευρά του κέντρου, μπροστά από τον Ρέαμπτσουκ, με τον Μπουχαλάκη να είναι στο “6”, τον Καρβάλιο λίγο πιο μπροστά στον άξονα και τον Μπιέλ στα αριστερά. Σε αυτή την περίπτωση, ο Μασούρας και στα “χαρτιά” είχε τη θέση του περιφερειακού επιθετικού. Ήταν ένα ενδιαφέρον πείραμα από τον Μαρτίνεθ, το οποίο κράτησε μέχρι το 65′.
Τότε, έφυγε ο Ρέαμπτσουκ με τον Ραμόν να γυρίζει στην αριστερή αμυντική πλευρά και τον Μπουχαλάκη να αφήνει τη θέση του στον Ντόη. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αγωνίστηκε γι’ ακόμη μία φορά ως 6άρι, με τον Καρβάλιο δίπλα του και τον νεοεισελθόντα Λιάτσο προωθημένο.
Οι δοκιμές στο κέντρο τελειώσαν τα δύο τελευταία λεπτά, με τον Πέπε να περνάει αντί του Μπα και τον Ντόη να γυρίζει πίσω στα στόπερ. Έτσι, ο Πορτογάλος αγωνίστηκε μαζί με τους Καρβάλιο και Λιάτσο.
Έρχεται και ο Ιμπόρα
Ο Μαρτίνεθ θέλει να δει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, όπως και όλους τους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να καταλήξει και στο βασικό του σχήμα, αλλά και στους παίκτες που θα απαρτίζουν το ρόστερ.
Πάντως, πλέον έρχεται να προστεθεί και ο Ιμπόρα, με την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού να διεκδικεί θέση βασικού. Θυμίζουμε ο 35χρονος Ισπανός αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος, ενώ έχει όλα τα τεχνικά φόντα, ώστε να παίξει και πιο μπροστά.