«Μουδιασμένη», όπως άλλωστε αναμενόταν, παρουσιάστηκε η Λίβερπουλ στη φιλική αναμέτρηση με την Καρλσρούη, στο πρώτο της «τεστ» με φόντο τη νέα σεζόν, αλλά κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, με το 4-2 να διαμορφώνεται σε… 120 δευτερόλεπτα εντός των καθυστερήσεων. Στα θετικά τα γκολ των σέντερ φορ της, Νούνιες, Χάκπο και Ζότα, ντεμπούτο για Σόμποσλαϊ και ΜακΆλιστερ, που δεν συνυπήρξαν, έπαιξε 45 λεπτά σε… άλλη θέση ο Τσιμίκας.

Ευκαιρία για… ξεμούδιασμα, αγωνιστικά λεπτά και αρκετές δοκιμές είχε η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία αντιμετώπισε την Καρλσρούη, στην πρώτη της φιλική αναμέτρηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με φόντο τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όπως αναμενόταν, η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ήταν φανερή για τους παίκτες του Κλοπ, οι οποίοι πάντως πήραν το προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό, έπειτα από συνεργασία του Ντάργουιν Νούνιες με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και ωραίο τελείωμα της φάσης από τον πρώτο.

Από εκεί και πέρα όμως, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να βρίσκουν χώρους και προτού συμπληρώσουμε μία ώρα στο ματς, η αναμέτρηση είχε έρθει… τούμπα. Ο Στιντλ ισοφάρισε στο 39’, ενώ 15 αγωνιστικά λεπτά μετά, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ήρθε και η ανατροπή, σε μία φάση που φέρει ευθύνη ο Κώστας Τσιμίκας.

Ο Έλληνας μπακ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης, με το γράφημα να τον εμφανίζει ως… αριστερό χαφ, στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, έχασε τη θέση του, εκτέθηκε και ο Γιουνγκ έκανε το 2-1.

Η απάντηση όμως, ήταν και πάλι άμεσα, αυτή τη φορά από τη Λίβερπουλ. Ο Χάκπο έκανε το 2-2, με ένα τέταρτο να απομένει, και παρότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πάλεψε, φαινόταν πως δεν θα βρει γκολ. Ποιος να το περιμένει άλλωστε πως το τελικό… 4-2 θα διαμορφωθεί στα τελευταία 120 δευτερόλεπτα;

Ο Ζότα σκόραρε δις και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 92’ και το 93’, από ένα ημίχρονο αγωνίστηκαν στο ματς ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ και ο Αλέξις ΜακΆλιστερ, που έκαναν το ντεμπούτο τους με την κόκκινη φανέλα.