Ο πρόεδρος του Σωματείου Ομόνοιας, Μάριος Αργυρίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και αναφέρθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση για τη συμφωνία με την εταιρεία.
Αναλυτικά:
Για τη ΓΣ: «Μεγάλη μέρα για την Ομόνοια. Θα παρουσιάσουμε τη συνέλευση τη νέα τροποποιημένη συμφωνία και θα μπούμε στη νέα εποχή. Η συνέλευση είναι εξαιρετικά σημαντική και θα γίνει στις 17:00 στο Pavillion. Έχουμε ήδη τακτοποιημένα μέλη γύρω στα 700 και αναμένουμε 400 μέλη να είναι σίγουρα παρών. Καλούμε όλα τα μέλη να είναι παρών γιατί είναι σημαντική μέρα. Είναι έκτακτη η ΓΣ μόνο για τη συμφωνία και κάτι καταστατικά έτσι ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία. Θα γίνει παρουσίαση της συμφωνίας και θα απαντήσουμε όσες ερωτήσεις υπάρχουν, πάνω σε διευκρινήσεις ή κάτι που άκουσαν και θέλουν να μάθουν Δεν θα φύγουμε απ’ εκεί αν δεν απαντήσουμε και εξηγήσουμε τη συμφωνία σε όλα τα μέλη. Πρέπει να είναι ξεκάθαρη η εικόνα. Χρειάζεται 50% για να περάσει η συμφωνία αλλά θέλουμε να περάσει με ένα μεγάλο ποσοστό γιατί θα δώσει άλλη δυναμική. Ο κ. Παπασταύρου θα είναι παρών και αν χρειαστεί θα τοποθετηθεί».
Τι προνοεί η συμφωνία: «Η πλήρης συμφωνία θα αναλυθεί στα μέλη αλλά μπορώ να πω ότι είναι μια συμφωνία που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του σωματείου, από την άλλη διασφαλίζεται η και δίνεται η ευκαιρία στον κ. Παπασταύρου να κάνει όλα όσα θέλει γιατί θα είναι αορίστου χρόνου. Θα μπορεί να κάνει αλλαγές στο «Ηλίας Πούλλος», να κάνει γήπεδο, αλλά, υπάρχουν και κάποιες δικλίδες ασφαλείας αν θέλει να πωλήσει τις μετοχές του ο κ. Παπασταύρου ή αν έρθει άλλος επενδυτής. Mετά τη ΓΣ, πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί για την Ομόνοια και να μεγαλώνει η ομάδα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στα άλλα αθλήματα. Πάντα με νοικοκυρεμένους προϋπολογισμούς για να μην βρεθούμε μπροστά σε μια οικονομική δυσκολία. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Ομονοιάτες».
Για το πότε θα γίνουν οι διεργασίες στο «Ηλίας Πούλλος» αλλά και για το ιδιόκτητο γήπεδο: «Πρώτα πρέπει να περάσει η συμφωνία και έπειτα ο κ. Παπασταύρου θα δηλώσει όλα όσα πρέπει. Θα πάρουν τον χρόνο τους αυτά τα πράγματα, αλλά θα ανακοινωθούν και επίσημα. Ας μην προτρέχουμε».
Τι εννοεί με το «αορίστου χρόνου»: «Ο λόγος που μπήκε αορίστου χρόνου είναι για να προχωρήσει ο κ. Παπασταύρου σε προγραμματισμό χωρίς χρονικά πλαίσια. Μπορεί να υπάρξει η πώληση μετοχών του κ. Παπασταύρου σε κάποιον άλλων ή η μεταφορά σε άλλα συγγενικά σχέδια. Υπάρχουν όροι τερματισμού αν υπάρξουν παραβιάσεις της συμφωνίας».