Συνεχίζουμε τις αναφορές μας για τις κατακτήσεις κυπέλλων των «γαλαζοκιτρίνων» της Λεμεσού και σειρά έχει η τέταρτη στην σειρά κατάκτηση του, από πλευράς ΑΕΛ. Αυτό έγινε το 1985 και ήταν η αρχή μιας εξαιρετικής πενταετίας για την ΑΕΛ απο το 1985-1990 με 3 κατακτήσεις κυπέλλου και μια παρουσία ως φιναλίστ.
Εκείνη η ομάδα της ΑΕΛ θεωρείται από πολλούς μέχρι και σήμερα, η κορυφαία στην ιστορία της ομάδας και κάποιοι το παίρνουν και ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας ότι άξιζε να πάρει κι ένα πρωτάθλημα τουλάχιστον…
Η ΑΕΛ έφτασε λοιπόν στην τέταρτη κατάκτηση κυπέλλου κερδίζοντας στον τελικό την ΕΠΑ με 1-0 στο Μακάρειο. Για να φτάσει η ΑΕΛ στον τελικό απέκλεισε κατά σειρά τον Ολυμπιακό με 1-0 και 3-2 στον πρώτο γύρο,  την Αναγέννηση Δέρυνειας στον β γύρο με 4-1 και ήττα 0-1. Στα προημιτελικά απέκλεισε την ΑΛΚΗ με 1-0 και 1-1, ενώ στα ημιτελικά την ΠΑΕΕΚ με 3-0 και 2-1.
Η παρουσία των ΑΕΛ και ΕΠΑ στον τελικό σήμαινε παράλληλα ότι για πρώτη φορά απο το 1975 θα έφευγε τίτλος από την Λευκωσία.
Η ΑΕΛ παρατάχθηκε με τους Α. Κωνσταντίνου, Ιωάννου, Αναστασίου, Χριστοφόρου, Σωκράτους, Ορφανίδης, Φάρκας, Π. Σάββα, Πέσιτσε, Μαυρουδής και Πελεντρίτης.
Χρυσός σκόρερ για την ΑΕΛ ο Στέλιος Πελεντρίτης στο 10′ λεπτό χαρίζοντας έτσι το κύπελλο στην ομάδα του.

Μιχαήλ Αριστείδου