Ο Γιώργος Παναγιώτου είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες FIFA στην Κύπρο, και αυτό δεν είναι προσωπική άποψη. Το αποδεικνύουν οι διακρίσεις που έχει στον επαγγελματικό ηλεκτρονικό αθλητισμό. Ο ίδιος μίλησε εφ’ όλης της ύλης στην ιστοσελίδα μας.

Αναλυτικά:

Πως ξεκίνησε το ταξίδι σου στην esports σκηνή του FIFA;

«Το ταξίδι μου στα Esports ξεκίνησε στη πρώτη καραντίνα το 2020 όπου τερμάτισα για πρώτη φορά Elite 1 στο fut champions του Ultimate Team (τελευταίο rank πριν το τοπ 100). Τότε ήμουν ήδη στο ΑΠΟΕΛ στο mode του pro clubs (11vs11) και στη συνέχεια άρχισα να συμμετέχω πιο ενεργά στον τομέα του 1vs1».

Αγωνίζεσαι για την Πάφος FC. Πώς σε προσέγγισε το τμήμα της Πάφου;

«Έχω έρθει στην Πάφο γιατί το θεωρώ ως μια καινούργια πρόκληση και θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην ομάδα της πόλης μου και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Πόσες ώρες την ημέρα κανείς προπόνηση;

«Δε θα έλεγα ότι κάνω προπόνηση καθημερινά, το βλέπω σαν χόμπι, Παίζω καθημερινά όπως παίζουν και πιο casual παίχτες, κυρίως το βράδυ που τελειώνω και την σχολή και έχω περισσότερο χρόνο».

Ποιο θεωρείς είναι το πιο σημαντικό για να μπορείς να αγωνισθείς σε πρωταθλήματα;

«Το πιο σημαντικό είναι να έχεις χαμηλά ms που αυτό έχει να κάνει με την γραμμή Ίντερνετ και την γεωγραφική θέση μιας χώρας και σερβερς,όπου δυστυχώς για εμάς έχουμε αρκετά μεγάλα ms σε σχέση με τις μεγάλες χώρες που πρωταγωνιστούν στον χώρο.Επισης σημαντική είναι και η ομάδα που έχεις στο mode του FUT όπου προσπαθείς να έχεις στην ομάδα σου κυρίως “meta” παίχτες και “meta” συστήματα».

Πλέον υπάρχει ελεύθερος χρόνος από τότε που έγινες επαγγελματίας παίκτης;

«Δεν έχει γίνει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στη ζωή μου όσον αφορά τον ελεύθερο μου χρόνο από όταν ξεκίνησα να παίζω FIFA πιο σοβαρά. Έχω την σχολή μου όπου εκεί αφιερώνω και αρκετό χρόνο όπως και με τους φίλους μου, είναι όλα ισορροπημένα».

Φέτος είναι ο δεύτερος σου χρόνος στην εθνική. Μίλησε μας λίγο γι΄αυτό.

«Η εθνική μας ομάδα θεωρώ ότι έχει αρκετές δυνατότητες και αυτό φαίνεται και από τα play-ins που παίξαμε απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους και μεγάλα ονόματα και πήραμε αρκετές φορές και τα αποτελέσματα που θέλαμε.
Τώρα έχουμε τα Online Qualifiers όπου είναι 2 μέρες με σύνολο 18 αγωνιστικών σε όμιλο με Ισπανία,Ιρλανδία,Ρουμανία, Σλοβενία,Βόρεια Ιρλανδία,Ελβετία,Τσεχία και Νορβηγία.Έχουμε σίγουρα τις ικανότητες για να πάρουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο».

Θεωρείς ότι αυτή τη στιγμή η επαγγελματική σκηνή του FIFA στην Κύπρο βρίσκεται σε καλό σημείο;

«Δυστυχώς σε Ελλάδα και Κύπρο βρισκόμαστε πολύ πίσω από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αλλά δεν παύει να αναπτύσσεται ραγδαία.Ελπίζω πως δεν θα σταματήσει αυτό και κάποια στιγμή να υπάρχουν και τα δικά μας πρωταθλήματα στον χώρο αυτό όπως ePremier League,eBundesliga κλπ».