Εντυπωσιακό κρίνεται το γεγονός πως σε μία αγωνιστική, στο ίδιο Σαββατοκύριακο, οι οκτώ αγγλικές ομάδες που βρίσκονται στην τελευταία θέση των οκτώ πρώτων κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου, ηττήθηκαν. Πόσο μάλλον, αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις δύο εξ’ αυτών βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα… Οκτώ παιχνίδια, οκτώ ήττες. Αυτός είναι ο απολογισμός των «ουραγών» το Σαββατοκύριακο που παρήλθε, στις πρώτες οκτώ κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η αρχή έγινε με τη Σαουθάμπτον στην Premier League, η οποία δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από την Κρίσταλ Πάλας και έγινε η 3η συνεχόμενη ομάδα που κερδίζει ο Ρόι Χότζον, στην επιστροφή του στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ακολουθεί η Γουίγκαν, η πρώην ομάδα του Κόλο Τουρέ, που έχασε με 1-0 από την Μπλάκπουλ του δανεικού από την Άρσεναλ, Τσάρλι Πατίνο, για να περάσουμε στη League One, όπου η Φόρεστ Γκριν δέχθηκε πέντε γκολ εντός έδρας από τη Μπάρνσλεϊ, με συνέπεια να υποστεί την 4η συνεχόμενη ήττα της σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε μάλιστα ο Ρις Μπράουν, ο οποίος βρήκε δίχτυα μόλις για πρώτη φορά εντός του νέου ημερολογιακού έτους. Περνάμε στην League Two, όπου η Μπράντφορντ του Μαρκ Χιουζ πέρασε νικηφόρα με 3-0 από την έδρα της Ρότσντεϊλ, ενώ στην 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, στην πρώτη δηλαδή που δεν είναι επαγγελματική, η Μέιντστοουν ηττήθηκε με 3-0 από τη Χάλιφαξ, με τον Τζορτζ Ελοκόμπι να εξακολουθεί να μην κερδίζει σε επίπεδο πρωταθλήματος, εδώ και περίπου 100 ημέρες. Δύο κατηγορίες χαμηλότερα, η Κίντερμίνστερ επικράτησε με 3-0 της Τέλφορντ, ενώ στη Natiotal League South, η Κόνκορντ έχασε με 4-0 από τη Μπαθ, δύο μέρες μετά την πρώτη της επικράτηση στο πρωτάθλημα, ύστερα από έξι συνεχόμενες ήττες. Τον κακό απολογισμό των «ουραγών» ολοκληρώνει η Μπέλπερ, που έχασε με 2-1 εντός έδρας από την Μόρπεθ, ούσα μόλις η δεύτερη πάντως, μετά τη Φόρεστ Γκριν που βρήκε δίχτυα, και η μοναδική που προηγήθηκε από τις προαναφερθείσες.

Όσον αφορά την πρώτη ομάδα που λογίζεται ως «ουραγός», αλλά δεν ηττήθηκε, όσο προχωράμε προς τις ερασιτεχνικές κατηγορίες; Εδρεύει στη Σάουδερν Λιγκ του Κέντρου και είναι η Ράζντεν Ντάιμοντς, η οποία είναι στην τελευταία θέση, παρά το γεγονός πως δεν έχει ηττηθεί στα επτά τελευταία παιχνίδια της!

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των οκτώ «ουραγών» στις πρώτες οκτώ κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου:

Σαουθάμπτον – Κρίσταλ Πάλας 0-2

Μπλάκπουλ – Γουίγκαν 1-0

Φόρεστ Γκριν – Μπάρνσλεϊ 1-5

Ρότσντεϊλ – Μπράντφορντ 0-3

Χάλιφαξ – Μέιντστοουν 3-0

Κιντερμίνστερ – Τέλφορντ 3-0

Μπαθ – Κόνκορντ 4-0

Μπέλπερ – Μόρπεθ 1-2