Βλέποντας την (ειρωνική, προφανώς) ανάρτηση του πρώην αντιπροέδρου του ΑΠΟΕΛ, Βάσσου Ηλιάδη, μέσω της οποίας έδινε συγχαρητήρια στην ΚΟΠ για το Β’ Γκρουπ, επιδίωξα να φρεσκάρω τη μνήμη μου και με τον πανεύκολο τρόπο της αναζήτησης στο διαδίκτυο, θυμίζω τα ακόλουθα:
Ήταν 14 Ιουνίου 2021, όταν η ΚΟΠ ανακοίνωνε τον προγραμματισμό μέχρι τη σεζόν 2024-25, για τα Πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας, ο οποίος θα τίθετο προς έγκριση από το δ.σ της ομοσπονδίας την επομένη.
Σύμφωνα με την εισήγηση που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, το Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας θα είχε μετονομαστεί σε Cyta Top League, το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας σε League 1 και το Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας σε League 2.
Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν έγινε ποτέ. Στην ίδια ανακοίνωση, η ομοσπονδία παρέθετε λεπτομερώς τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, ότι δηλαδή στην πρώτη κατηγορία θα χωρίζονταν οι ομάδες σε δύο ομίλους, με το πρώτο να αποτελείται από έξι ομάδες κι ο δεύτερος από οκτώ.
Ασφαλώς η ευθύνη της ομοσπονδίας γι’ αυτό ( το αδιάφορο) που παρακολουθούμε στο Β’ Γκρουπ είναι μεγάλη, εντούτοις, ας μη ξεχνάμε ότι αυτοί που ψηφίζουν είναι οι εκπρόσωποι των ομάδων.
Κάποια αντίδραση δεν θυμάμαι να υπήρξε τότε κι όταν αναφέρομαι σε αντίδραση, δεν εννοώ στα ραδιόφωνα ή στα social media. Θυμάμαι μάλιστα, τον Μάιο του 2020, στις 15 του μήνα συγκεκριμένα, επί εποχής κορωνοϊού, στην περιβόητη γενική συνέλευση όπου ψηφίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος 2019-20, να αποφασίζεται βάσει ψηφοφορίας πως το πρωτάθλημα 2020-21 να διεξάγεται με 14 ομάδες και την επόμενη σεζόν με 12, με τις 18 από τις 20 ομάδες που είχαν δικαίωμα ψήφου να τάσσονται υπέρ της αύξησης!
Συνεπώς, είναι πολύ εύκολο να τα ρίχνουμε για άλλη μία φορά στην ΚΟΠ, η οποία ασφαλώς έχει το δικό της μεγάλο μερίδιο ευθύνης –ενδεχομένως και το μεγαλύτερο. Το να τα βάζεις με την ομοσπονδία όχι απλά δεν κοστίζει το οτιδήποτε, αλλά προφανώς πουλάει.
Η πίτα της ευθύνης ωστόσο δεν περιορίζεται μονάχα στην ΚΟΠ. Έχει πολύ περισσότερα κομμάτια.

Ανδρέας Βεντούρης