Η Lega Serie A εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ρατσισμού λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Ρομέλου Λουκάκου από οπαδούς της Γιουβέντους.
Με ανακοίνωση υπό τον τίτλο «έξω οι ρατσιστές από τα στάδια» η Serie A εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει κάθε περιστατικό που άπτεται του ρατσισμού, χωρίς να καταπιάνεται συγκεκριμένα με όσα σημειώθηκαν στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Ίντερ και θύμα τον Ρομέλου Λουκάκου στα ημιτελικά του Coppa Italia.
Η ανακοίνωση ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ιταλικής λίγκας το πρωί της Τετάρτης και αναφέρει: «Η Lega Serie A καταδικάζει απερίφραστα κάθε περιστατικό ρατσισμού και κάθε μορφή διάκρισης. Μερικά άτομα στις κερκίδες δεν μπορούν να χαλάσουν το θέαμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και δεν αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις όλων των φιλάθλων και των θεατών στο γήπεδο, που ευτυχώς ασπάζονται τις υψηλότερες αξίες του αθλητισμού. Οι ομάδες της Serie A, όπως έπρατταν πάντα, θα ταυτοποιήσουν τους ενόχους, αποκλείοντάς τους δια βίου από τα γήπεδά τους.
Η καμπάνια Keep Racism Out και η συμφωνία που υπεγράφη πριν από δύο εβδομάδες με την UNAR (σ.σ. Εθνική Υπηρεσία κατά του Ρατσισμού) είναι στιβαρά βήματα δέσμευσης σε αυτήν την μακρά και αδιάκοπη μάχη, που θα οδηγήσει σε αποτελέσματα χωρίς καθυστέρηση: οι ρατσιστές και οι προσβολές τους θα βγουν εκτός γηπέδου».
Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Λουκάκου λίγο μετά το περιστατικό, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι ο Βέλγος επιθετικός πανηγύρισε με τον συνηθισμένο τρόπο του (με στρατιωτικό χαιρετισμό και με το δάχτυλο στο στόμα να ζητά σιωπή) και δεν έπρεπε να δεχθεί κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη στον αγώνα.
Κάλεσε δε τόσο τη Γιουβέντους να απολογηθεί για τη ρατσιστική επίθεση φιλάθλων της προς τον Λουκάκου, όσο και την ομοσπονδία να αναιρέσει την κόκκινη κάρτα.Με αφορμή