Την Κυριακή, 30 Απριλίου επιστρέφει το Paphos Triathlon, αγώνας που διοργανώνεται από την Αctivate Cyprus η οποία ειδικεύεται, με μεγάλη επιτυχία, στις ποδηλατικές και τριαθλητικές διοργανώσεις. Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Πάφου με τη φιλόξενη πόλη της Πάφου να ετοιμάζεται να υποδεχθεί για μια ακόμη φορά αθλητές από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, σε ακόμα μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που φιλοξενεί η Πάφος.
Συγκεκριμένα, το Paphos Triathlon 2023 θα γίνει στις 30 Απριλίου και αποτελεί τον πρώτο αγώνα τριάθλου που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο την τρέχουσα χρονιά και ο οποίος θα λάβει χώρα στην περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων στην Κάτω Πάφο.
O αγώνας αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Ολυμπιακής απόστασης αλλά και κριτήριο για την επιλογή των αθλητών που θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα από την Ομοσπονδία Τριάθλου.
Τελευταία ημέρα εγγραφών είναι η Τετάρτη, 26 Απριλίου.
Στην Ολυμπιακή απόσταση οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 1.5χλμ κολυμπώντας, 40χλμ ποδηλατώντας και 10χλμ τρέχοντας, ενώ στην άλλη κατηγορία της διοργάνωσης, τη Σπριντ, όσοι λάβουν μέρος θα κάνουν τις μισές αποστάσεις (750μ. Κολύμβηση, 20χλμ Ποδηλασία και 5χλμ Τρέξιμο).
Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν τριψήφιος αριθμός αθλητών, από Κύπρο και εξωτερικό, τόσο στην ατομική όσο και στην ομαδική κατηγορία.
Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Πάφου ενώ τη διοργάνωση στηρίζει το Υφυπουργείο Τουρισμού, η ΕΤΑΠ Πάφου, η ασφαλιστική Atlantic και τα συμπληρώματα NAMEDSPORT. O αγώνας εντάσσεται στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου την οποία χορηγεί η CNP Ασφαλιστική.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.activatecyprus.com/the-pafos-triathlon.