Ο Μπίλινγκ πλήγωσε τη Λίβερπουλ και χάρη στο γκολ του στο 28′ χάρισε τη νίκη στην Μπόρνουθ με 1-0 στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχασε πέναλτι.
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ηττήθηκε μετά το εμφατικό 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην προηγούμενη αγωνιστική από την ομάδα την οποία είχες νικήσει στον πρώτο γύρο με το ιστορικό 9-0 κι έμεινε στην 5η θέση.
Οι κόκκινοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα. Ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λέρμα έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή.
Στο 13′ απείλησαν εκ νέου με τον Ρόμπερτσον, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ, υποχρεώνοντας τον Νέτο σε μεγάλη απόκρουση.
Στο 28′ όμως, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ουαταρά βρήκε έξω από τη μικρή περιοχή τον Μπίλινγκ, ο οποίος πάρε-βάλε έκανε το 1-0.
Η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς με το πέναλτι που κέρδισε στο 68′, όμως η εκτέλεση του Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν κακή, με την μπάλα να περνάει άουτ και το 1-0 να παραμένει.
Η Μπόρνμουθ κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα, πήρε τους τρεις βαθμούς και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση.
Μπόρνμουθ: Νέτο, Σμιθ, Στέβενς, Σενέσι, Κέλι, Ουαταρά, Λέρμα, Μπίλινγκ, Άντονι, Ρόθγουελ, Σολάνκε
Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έλιοτ, Φαμπίνιο, Μπάιτσετιτς, Σαλάχ, Χάκπο, Νούνιες

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ