Πάρτι στο «Ντε Κάιπ» για την ασταμάτητη Φέγενορντ! Οι Ολλανδοί διέλυσαν με 7-1 την Σαχτάρ στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Europa League και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο 4’ η Φέγενορντ απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, αλλά το σουτ του Χιμένες δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 9’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ. Η ολλανδική ομάδα έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, με τον Τζαχανμπάς να βρίσκει τον Χιμένες, ο οποίος με ωραία ενέργεια πέρασε ανάμεσα από δύο αμυντικούς των φιλοξενούμενων και με όμορφο τελείωμα νίκησε τον Τρούμπιν για το 1-0.

Στο 22’ η Φέγενορντ βρέθηκε κοντά στο 2-0 αλλά ο Τρούμπιν σταμάτησε την προσπάθεια του Λόπες, ενώ στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας της Σαχτάρ είπε όχι στον Ιντρίσι. Τελικά στο 24’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με εξαιρετικό σουτ του Κοκτσού από τα 20 μέτρα, ενώ στο 30’ το εξαιρετικό σουτ  του Κρίσκιβ κατέληξε στο δοκάρι. Στο 37’ η Φέγενορντ κέρδισε πέναλτι. Ο Κοκτσού ανέλαβε την εκτέλεση και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση έγραψε το 3-0.

Στο 49’ οι γηπεδούχοι βρήκαν ακόμα ένα γκολ. Οι Ολλανδοί έκλεψαν για ακόμα μια φορά την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο με την μπάλα να καταλήγει στον Ιντρίσι, ο οποίος με πανέμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σαχτάρ για το 4-0, ενώ στο 60’ ο ίδιος παίχτης με ακόμα ένα εκπληκτικό γκολ διαμόρφωσε το 5-0.

Στο 64’ η Φέγενορντ βρήκε ακόμα ένα τέρμα στην αναμέτρηση. O Μπουλαούντε έδωσε στον Τζάχανμπακς, ο οποίος με ωραίο σουτ νίκησε τον Τρούμπιν για το 6-0. Μάλιστα δύο λεπτά ήταν η σειρά του Ντανίλο να νικήσει τον γκολκίπερ της Σαχτάρ για το 7-0. Το τελικό 7-1 διαμορφώθηκε στο 87’ από τον Κέλσι.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Βελενρόιτερ, Τράουνερ, Χεϊρτρούιντα, Χάντσκο, Λόπες(57’ Ράσμουσεν), Βίφερ, Σιμάνσκι(57’ Ντανίλο), Κοκτσού, Τζάχανμπακς, Χιμένες(57’ Μπουλαούντε), Ιντρίσι(62’ Παϊτσάο)

ΣΑΧΤΑΡ: Τρούμπιν, Μιχαϊλιτσένκο, Μπόνταρ, Κονόπλια, Ματβιγένκο, Στεπανένκο(54’ Ναζαρίνα), Μπονταρένκο(54’ Σίκαν), Ζουμπκόβ, Σουντάκοβ, Κρίσκιβ(46’ Τζούρασεκ), Τραορέ(54’ Κέλσι)