Η Άρσεναλ σκόραρε με τις πρώτες της τελικές προς τον στόχο στο παιχνίδι με την Έβερτον, βρήκε δίχτυα από δυο φορές σε κάθε ημίχρονο και έφτασε στο τελικό 4-0 στο «Έμιρεϊτς», άνετα κι όμορφα! Ξανά στο +5 από την Μάντσεστερ Σίτι!, σκόρερ οι Σάκα, Μαρτινέλι (2) και Έντεγκααρντ για τους πρωτοπόρους που πήραν ακόμα ένα «τρίποντο» και συνεχίζουν τη διαδρομή προς τον τίτλο…

Η Έβερτον του Σον Ντάις προσπάθησε να εκνευρίσει την Άρσεναλ και να της θολώσει το μυαλό με την οργάνωση και την ενέργεια που είχε στην άμυνα, ώστε να μην επιτρέπει φάσεις μπροστά από τα καρέ του Πίκφορντ. Ο κόουτς των «ζαχαρωτών» με συνεχείς έντονες οδηγίες από την άκρη του πάγκου προσπαθούσε να δείξει στους παίκτες του πως έπρεπε να συνεχίσουν να βγάζουν όλη τους τη δύναμη στο γήπεδο, ο Ονανά στα χαφ ταλαιπώρησε τους «κανονιέρηδες» κυρίως με τις φορές που έπεφτε στο έδαφος και σταματούσε το ματς, αλλά οι λύσεις βρέθηκαν για τους Λονδρέζους λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο 40ο λεπτό ο Σάκα τροφοδοτήθηκε στην περιοχή από τον Ζιντσένκο και με τρομερό διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0, για να γίνει ο 6ος νεαρότερος σκόρερ που πετυχαίνει 50 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τους Όουεν, Ρούνεϊ, Φάουλερ, Φάμπρεγας και Σάτον. Λίγο αργότερα, στο 45′, χρειάστηκε ο έλεγχος από τον VAR για τη φάση που ο Μαρτινέλι σκόραρε, με τον Σάκα να κλέβει από τον Γκέιγ και το γκολ να μετράει κανονικά για το 2-0 της Άρσεναλ που πλέον μπορούσε να χαλαρώσει.

Φυσικά το σύνολο του Αρτέτα πορεύτηκε προς την 11η νίκη σε 12 ματς της Πρέμιερ όπου είχε το προβάδισμα στο ημίχρονο, με την Έβερτον στο δεύτερο ημίχρονο να έχει τη βοήθεια του πρώτου σκόρερ της στον αγωνιστικό χώρο, Ντεμαράι Γκρέι. Η ομάδα του Ντάις έβγαλε… αγριάδα στα μαρκαρίσματα προς τους παίκτες της Άρσεναλ, ο Ράμσντεϊλ κλήθηκε ν’ απομακρύνει ένα μακρινό σουτ του ΜακΝιλ, αλλά όλα τελείωσαν στο 71′. Στην τελευταία του ενέργεια στο ματς ο Τροσάρ κατάφερε να γυρίσει για τον Έντεγκααρντ κι εκείνος εύκολα πλάσαρε για το 3-0. Η άνετη βραδιά των «κανονιέρηδων» θα ολοκληρωνόταν στο 80′ με τον Μαρτινέλι να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα από ασίστ του Ενκέτια για να κλείσει το ματς, το οποίο είχε αναβληθεί τον Σεπτέμβρη λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σαλιμπά, Γουάιτ, Ζιντσένκο (82’ Τίρνεϊ), Έντεγκααρντ, Ζορζίνιο (46’ Παρτέι), Τζάκα (73’ Βιέιρα), Σακά (82’ Σμιθ Ρόου), Μαρτινέλι, Τροσάρ (72’ Ενκετιά)

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν (61’ Γκόντφρεϊ), Ταρκόβσκι, Μικολένκο, Γκέιγ (46’ Χολγκέιτ), Ιβόμπι, Ντουκουρέ (78’ Ντέιβις), Ονάνα, ΜακΝίλ, Μοπέ (61’ Γκρέι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ