Στην τελική ευθεία του Australian Open μπαίνουμε από το πρωί της Κυριακής (22/01) αφού αρχίζει η φάση των “16”. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι περιμένουμε να δούμε στο ταμπλό των ανδρών.

Ανάμεσα σε αυτούς που συνεχίζουν είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος το πρωί της Κυριακής (περίπου στις 10.00) αντιμετωπίζει τον Γιανίκ Σίνερ. Ο Έλληνας τενίστας έχει μεν ένα απαιτητικό μονοπάτι, αλλά ταυτόχρονα δίχως σε αυτό να βρίσκεται κάποιο μεγάλο όνομα.

Στο άλλο μισό δίχως αμφιβολία ξεχωρίζει το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος μπορεί να μην είναι στην καλύτερη κατάστασή του ωστόσο πάντα είναι εκ των φαβορί για να πάρει τον τίτλο.

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Κυριακή 22/01

  • Νισιόκα – Χατσάνοφ
  • Χούρκατς – Κόρντα
  • Λεχέτσκα-Αλιασίμ
  • Τσιτσιπάς – Σίνερ

Δευτέρα 23/01

  • Ρούμπλεβ – Ρούνε
  • Ντε Μινόρ – Τζόκοβιτς
  • Σέλτον – Γουλφ
  • Μπαουτίστα Αγκούτ – Πολ

Το ρεκόρ χρηματικού επάθλου και οι βαθμοί

Πέρα από το μεγάλο τρόπαιο όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που συνεχίζουν στη μάχη του Australian Open διεκδικούν τα χρηματικά έπαθλα που προσφέρουν οι διοργανωτές και φυσικά τους βαθμούς.

Ας ξεκινήσουμε με τα χρηματικά έπαθλα. Συνολικά οι διοργανωτές μοιράσουν περίπου 49 εκατομμύρια ευρώ στους αθλητές που θα αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ποσό που έχουν δώσει ποτέ με την αύξηση σε σχέση με πέρσι να είναι λίγο πάνω από το 3%. Φυσικά, τα περισσότερα χρήματα θα πάρουν οι δύο νικητές στο μονό των ανδρών και των γυναικών βάζοντας στον λογαριασμό τους περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, στο πίσω μέρος του μυαλού όσων αγωνιστούν θα βρίσκονται και οι βαθμοί που μπορούν να πάρουν. Ειδικά στους άνδρες που το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης είναι ανοικτό με τους Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά να το διεκδικούν από τον Αλκαράθ.

Οι νικητές θα πάρουν από 2.000 βαθμούς και αναμένεται γενικότερα να έχουμε ανακατατάξεις στο Top-10 των ανδρών.

Tο πρόγραμμα του Australian Open

Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας αγώνων έχουμε πλέον και μια ξεκάθαρη εικόνα για τη συνέχεια. Όπως θα δείτε στον πίνακα που υπάρχει στο τέλος του κειμένου την Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχουμε τη φάση των “16”.

Στη συνέχεια Τρίτη και Τετάρτη θα είναι οι προημιτελικοί, την Παρασκευή οι δύο ημιτελικοί και το πρωί της Κυριακής (29/01) ο μεγάλος τελικός.