Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κορυφής κόντρα στο ΑΠΟΕΛ και αύξησε τη διαφορά της στους τέσσερεις βαθμούς από τους γαλαζοκίτρινους. Ποια ήταν όμως τα κλειδιά που έφεραν τη νίκη στην ομάδα της Λάρνακας; Τι σημαίνει αυτή η επιτυχία για την προ οικονομία του πρωταθλήματος; Που υπερτέρησε η ΑΕΚ και που υστέρησε το ΑΠΟΕΛ; Ο Κύπριος προπονητής Νίκος Παναγιώτου μίλησε στην ιστοσελίδα μας και ανέλυσε τον απόηχο του ντέρμπι.
Αναλυτικά:
Αρχικό σχόλιο: «Ήταν δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος και είδαμε ένα ντέρμπι με συνέχεια στη σταθερή πορεία τους προς τον τίτλο. Η ΑΕΚ ευτύχησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που προσπάθησε το ΑΠΟΕΛ να απαντήσει με τρεις τέσσερεις καλές ευκαιρίες, πράγμα που δεν κατάφερε πριν το ημίχρονο. Στο β’ μέρος η ΑΕΚ λόγω των ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών που έχει ο κ. Όλτρα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ που έδωσε μεγάλο προβάδισμα. Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα από τον πάγκο. Κατάφερε να μειώσει, έχασε την τεράστια ευκαιρία στο 90+6’, αλλά δεν βρήκε την ισοφάριση».
Που κρίθηκε το ματς: «Στην ευστοχία. Ήταν ένα πολύ μεγάλο ματς, πολύ ωραίο ματς που έφτιαξαν και οι δύο ομάδες καλές ευκαιρίες αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να πάρει τη νίκη».
Αν η ΑΕΚ γίνεται το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα: «Ήταν ένα ντέρμπι που δίνει πλεονέκτημα ψυχολογίας και μόνο. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φαβορί. Επίσης αυτή η νίκη ήταν ένα μήνυμα στον κόσμο της Λάρνακας από την ΑΕΚ. Το χρειαζόταν αυτό. Χρειαζόταν να στείλει ένα σπουδαίο μήνυμα στους οπαδούς για να αγκαλιάσουν την ομάδα».
Ποιοι ήταν οι παίκτες κλειδιά της ΑΕΚ για τη νίκη: «Όλη ομάδα. Η ΑΕΚ μας έχει συνηθίσει να είναι ομάδα. Ο κ. Όλτρα, όπως προ είπα έχει πλειάδα καλών και ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Δεν στέκεται στην απόδοση κάποιων παικτών. Εκτός απ’ τον Πίριτς οι υπόλοιποι σκόραραν ή σκοράρουν σε κρίσιμα και σημαντικά ματς. Η ομαδικότητα της ΑΕΚ είναι που κάνει τη διαφορά από τις άλλες ομάδες».

Θράσος Δημητρίου