Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντέχει τους πόνους στο τραυματισμένο δεξί πόδι, νίκησε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 3-0 και πέρασε στη φάση των «16» στο Australian Open.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν καταλαβαίνει ούτε από τραυματισμούς, ούτε από τίποτα. Ο 35χρονος Σέρβος νίκησε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 7-6(7), 6-3, 6-4 και πέρασε στη φάση των «16» στο Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό, Άλεξ ντε Μινόρ και πριν από μια ενδεχόμενη συνάνητηση με τους Ρούμπέφ ή Ρούνε για μια θέση στα ημιτελικά.
Ο Τζόκοβιτς προκρίθηκε για 15η φορά στον 4ο γύρο του Australian Open, νικώντας σε ένα ακόμα αγώνα τους πόνους στον αριστερό μηρό. Χαρακτηριστική ήταν η στιμή με την πτώση του στο νικητήριο πόντο του 1ου σετ, καθώς δεν μπόρεσε να διατηρήσει την ισορροπία του σώματός του.
Αυτός ο κερδισμένος πόντος έδωσε περισσότερη – ψυχική – δύναμη στον Τζόκοβιτς, απέναντι στον Ντιμιτρόφ που πέταξε τις ευκαιρίες να πάρει τα σετ και να βάλει πιο δύσκολα στον μεγάλο αντίπαλό του.
Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 5-3, είδε όμως τον Ντιμιτρόφ να προσπερνά 6-5. Στο 12ο γκέιμ ο Ντιμιτρόφ έχασε δύο set points, πριν ο Τζόκοβιτς οδηγήσει το σετ πστο tie break. Εκεί ο Τζόκοβιτς έχασε με τη σειρά του match point στο 6-5, έσωσε άλλο ένα στο 6-7 και με δύο φόρχαντ winners και ένα λάθος του Ντιμιτρόφ έφθασε στο 9-7.