Όταν πανηγυρίζεις μια νίκη σε ντέρμπι κόντρα στον περσινό πρωταθλητή και κερδίζεις και μια θέση στην βαθμολογία είναι λογικό να είσαι ευχαριστημένος.
Γι’ αυτό στην Ομόνοια είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίτευγμα τους στο σημερινό παιχνίδι, ενώ χαμογελούν ακόμα περισσότερο από την στιγμή που η νίκη αυτή συνοδεύτηκε και με πολύ μεστή εμφάνιση.

Τι έκανε η Ομόνοια;
Έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε να παίξει σε ένα ντέρμπι και πήρε μια δίκαιη νίκη.
Ο προπονητής πήρε το ρίσκο να παίξει πιο επιθετικά και του βγήκε.
Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κατά γράμμα το πλάνο και ήταν ευέλικτοι ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα.
Τι εννοούμε όταν λέμε ευέλικτοι: Η ομάδα μπήκε δυνατά, κατάφερε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και αυτό της έδωσε την ευκαιρία να διαχειριστεί άψογα το παιχνίδι. Δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου μέχρι το φινάλε του α’ μέρους, περίμενε τον Απόλλωνα να βάλει περισσότερα πρόσωπα στην επίθεση στην επανάληψη και εκεί άλλαξε το πλάνο, χτύπησε στην κόντρα και το… καθάρισε.
Αυτή η νίκη είναι μια από τις πολλές της Ομόνοιας με τον Φερέρα στον πάγκο σαν γηπεδούχος. Σε έξι ματς (5 πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο) πανηγύρισε ισάριθμες νίκες αλλά αυτά που κάνει εντός έδρας θα πρέπει να τα κάνει και εκτός προκειμένου να μπορέσει να μειώσει την διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στην φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα.
ΑΥΤΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ
-Πιο πάνω αναφερθήκαμε γενικότερα στην συμπεριφορά της Ομόνοιας, σε γενικές γραμμές όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν αρκετά καλοί αλλά υπήρξαν και αυτοί που ξεχώρισαν.
Ο Ουζόχο πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις και  κράτησε την ομάδα του στα σημεία όπου ο Απόλλωνας έβαλε πίεση.

-Ο Μίλετιτς ήταν αρκετά καλός στην άμυνα.
-Ο Κίτσος αριστερά ανταποκρίθηκε άψογα και έκλεισε την «τρύπα» που υπήρχε με τον ντεφορμέ Λέζιακς.
-Στο αντίστοιχο δεξί άκρο ήταν εξαιρετικός ο Ψάλτης, έδωσε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ και πήρε και το χειροκρότημα (από τον κόσμο) και τα εύσημα (από τον προπονητή) την στιγμή της αλλαγής του στο 84’.
-Ο Μπασιρού έδειξε ότι είναι αναγκαίος στην μεσαία γραμμή.

-Ο Μπρούνο ήταν συνεχής πηγή κινδύνου και πέτυχε και το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

-Ο Κακουλλής μπήκε ξανά σαν αλλαγή και έδειξε ξανά ότι μπορεί να δώσεις λύσεις. Αναφέρθηκε σε αυτόν και ο προπονητής του στην δημοσιογραφική διάσκεψη.

Χρίστος Χρίστου