Ο Λιονέλ Μέσι θυμίζει στον Γιόσκο Γκβάρντιολ πως έχει ακόμα πολλά… ψωμιά να φάει, τον εκθέτει και τροφοδοτεί τον Χουλιάν Άλβαρες για το τελικό 3-0 κόντρα στην Κροατία, δίνοντας το έναυσμα για ακόμη πιο ξέφρενους πανηγυρισμούς τόσο στους κοντά 50.000 Αργεντινούς που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά και όλους εκείνους που… πάγωσαν τον χρόνο για να παρακολουθήσουν τη μάχη της Αλμπισελέστε στον δρόμο για τον τελικό.
Κεντρικό σημείο συνάντησης στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, ήταν ο Οβελίσκος στο κέντρο της πόλης, με εκατοντάδες χιλιάδες να κόβουν την ανατολική πλευρά της πόλης στα δύο γεμίζοντας δρόμους, πεζοδρόμια, ακόμα και στέγαστρα αλλά και φωτεινούς σηματοδότες.
Η κίνηση στους παρακείμενους δρόμους ήταν φυσικά ελάχιστη, με το γιορτινό κλίμα να ηχεί στα άδεια στενά. Εκκωφαντικές ήταν τόσο η σιωπή πριν από την εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, όσο και μετά το 1-0, με τον Pulga να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό «Γ» του Ντόμινικ Λιβάκοβιτς ο οποίος ήταν αδύνατο να αντιδράσει σε ένα τέτοιο χτύπημα.
Η αγωνία δεν έφυγε από τα πρόσωπα ούτε με το 2-0, για να έρθει το τρίτο γκολ και να ανακουφίσει άπαντες.
Φυσικά από τους πανηγυρισμούς δεν έλειψε το πιο γνωστό σύνθημα των Αργεντίνων, που το συνέθεσαν αποκλειστικά για το Κατάρ και έχει παρασύρει ακόμη και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Λιονέλ Σκαλόνι, οι οποίοι τραγουδούσαν παρέα με την εξέδρα πριν καν τελειώσει ο ημιτελικός με τους Κροάτες.
Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στα προάστια της πόλης.
Μεγάλο ρόλο για τα… πανηγύρια έπαιξε και η προετοιμασία των Αργεντίνων, που περίμεναν από πολύ νωρίς μπροστά στις γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία.
Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί δεν έλειψαν για ακόμη μία φορά ούτε στο Μπαγκλαντές, με τους ένθερμους υποστηρικτές της Αλμπισελέστε να βγαίνουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους… Ειδικά τώρα που έχει αποκλειστεί και η Αγγλία.
Ανάλογο το κλίμα και στη Βαρκελώνη, την δεύτερη πατρίδα του Μέσι.
Από τους πανηγυρισμούς, ειδικά σε ένα τόσο μεγάλο πλήθος, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, με μερικούς Αργεντινούς σε κατάσταση μέθης να αρχίζουν να πετάνε πέτρες και να κάνουν γενικά υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση, ωστόσο πλήθος χρηστών στο διαδίκτυο κάνει λόγο για υπέρμετρη χρήση βίας.

Δείτε βίντεο: