Το…ομολογώ. Όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Ράφα Λόπες, είχα υποδεχθεί τότε τη μεταγραφή αυτή (τουλάχιστον) με προβληματισμό. Θεωρούσα, όπως κι αρκετοί άλλοι είναι η αλήθεια, πως ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής δεν ήταν αυτός που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην επιθετική της γραμμή.
Μέχρι τον Οκτώβριο μας…επιβεβαίωνε, αλλά από το ματς με τον Ολυμπιακό και μετά η «απάντησή» του ήταν εκκωφαντική. Ο Ράφα τους διέψευσε όλους (κι εμένα) προσωπικά. Έχει συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία της ΑΕΚ το τελευταίο δίμηνο, πέτυχε σημαντικά και καθοριστικά γκολ, έχει φτάσει ήδη στα εφτά δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.
Σε μια περίοδο που άλλοι ποδοσφαιριστές δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους, ο Λόπες πήρε την μπαγκέτα και έχει βοηθήσει τρομερά την ομάδα της Λάρνακας με τα γκολ που έχει πετύχει. Ασφαλώς ένας ποδοσφαιριστής δεν κρίνεται μονάχα σε δύο μήνες, ούτε βεβαίως από τα πεπραγμένα του στην τέως του ομάδα.
Με την εικόνα που παρουσιάζει από τον Οκτώβριο κι έπειτα, έκανε πολλούς, ανάμεσά τους και ο γράφων, να πουν ότι όντως, «έκανα λάθος»…

Ανδρέας Βεντούρης