Για τις επίμαχες φάσεις στον αγώνα ΆρηςΑΠΟΕΛ στο στάδιο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης.
«Στο 33’ σκοράρει ο Άρης, ο βοηθός ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ και επιβεβαιώθηκε μέσω VAR. Στο 45+2’, στο χέρι του Στρούσκι στην περιοχή, είναι κάπως ανοικτό. Δεν είναι κοντά στο σώμα, έκρινε ο διαιτητής ότι δεν ήταν σε φυσική θέση. Σωστά δόθηκε το πέναλτι.
Στο 90+4’ έγιναν δύο φάσεις. Η πρώτη, το πέσιμο του Σατσιά από μαρκάρισμα του Καζού. Στην κανονική προβολή είπα αμέσως ότι είναι πάτημα. Είδαμε τον Σατσιά να διαμαρτύρεται στο διαιτητή και να του δείχνει κάτι με τον αγκώνα. Στα πρώτα ριπλέι, από την μπροστινή λήψη, φαίνεται να υπάρχει πάτημα.
Όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και δεν επενέβη το VAR άρχισα να διερωτώμαι γιατί δεν τον κάλεσε. Άρχισα να παίζω με τα ριπλέι. Υπάρχει ένα ριπλέι που προβλήθηκε μία φορά, από την κάμερα πίσω από το τέρμα, φαίνεται ότι δεν υπάρχει αυτό το εμφανές πάτημα που μας δείχνουν οι μπροστινές. Υπάρχει το διφορούμενο, δεν με πείθει το πλάνο από την πίσω κάμερα ότι είναι πέναλτι. Το πρωτόκολλο λέει πως μόνο σε οφθαλμοφανές λάθος μπορείς να καλέσεις τον διαιτητή.
Στην επόμενη φάση, ο Μουσούντα προσεγγίζει τον Σατσιά και εν ψυχρώ τον χτυπά με αγκωνιά στο πρόσωπο. Δεν ήταν κάτι στιγμιαίο. Είναι πέναλτι και κόκκινη κάρτα διότι είναι χτύπημα εκτός φάσης».