Είναι δυνατόν μία ομάδα όπως η Άστον Βίλα να έχει στις τάξεις της τον κορυφαίο τερματοφύλακα του τελευταίου Μουντιάλ και να μην τον θέλει; Αν μιλάμε για τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, τότε ναι. Είναι δυνατόν, καθώς ο Έμερι δεν αντέχει τη συμπεριφορά του παίκτη, με τον Ισπανό κόουτς να ξέρει πολύ καλά πως τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τον πουλήσει.
«Όταν έχεις τόσο έντονα συναισθήματα είναι δύσκολο να τα ελέγξεις. Θα του μιλήσω την επόμενη εβδομάδα για κάποιους πανηγυρισμούς του. Σέβομαι ότι είναι με την ομάδα του. Όταν είναι μαζί μας, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί του. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω μαζί του. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτόν. Κάθε οπαδός της Άστον Βίλα πρέπει να είναι. Θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα, τώρα πρέπει να ξεκουραστεί μετά από πολλές συγκινήσεις και σκληρή δουλειά», απάντησε ο Ουνάι Έμερι σε πρόσφατη ερώτηση που του έγινε για τον Εμιλιάνο Μαρτίνες και τη συμπεριφορά του μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, αφού αρκετές φορές είχε διάθεση να κοροϊδέψει τους Γάλλους.
Ωστόσο, μάλλον, τα πράγματα δεν θα περιοριστούν σε μια απλή ομιλία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το δημοσίευμα του «fichajes.net/, το οποίο τονίζει πως «ο Έμερι δεν αντέχει τον Μαρτίνες και θέλει να τον πουλήσει το συντομότερο δυνατόν».
Συγκεκριμένα αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Nacho Estrella Dominguez-Mompell:
«Ο Ουνάι Έμερι δεν αντέχει τον Εμιλιάνο Μαρτίνες και θέλει να τον δει να φεύγει από την Άστον Βίλα. Είναι μια πραγματικότητα που συζητήσαμε πριν από μερικές εβδομάδες στο fichajes.net. Ο πρώην τεχνικός της Βιγιαρεάλ κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην μείνει στην προσπάθεια η αποχώρηση του τερματοφύλακα» και συνεχίζει:
«Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι ένας υπέροχος τερματοφύλακας. Ακόμα περισσότερο μπορούμε να εκτιμήσουμε την ικανότητά του να αποκρούει πέναλτι – κάτι που φάνηκε σε μεγάλο βαθμό στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα είναι μια από τις σπουδαίες φυσιογνωμίες του τελευταίου Μουντιάλ στο Κατάρ αφού, χωρίς τις αποκρούσεις του στα πέναλτι και χωρίς τη σωτήρια επέμβασή του στο τελευταίο λεπτό της παράτασης στον τελικό, η εθνική Αργεντινής δεν θα είχε κερδίσει το τρίτο της παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ωστόσο, ο Αργεντινός τερματοφύλακας έχει ένα ιδιαίτερο ταμπεραμέντο και είναι μια δύσκολη προσωπικότητα. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Εχει κοροϊδέψει πολλές φορές τους Γάλλους και φάνηκε ότι εκτός από σπουδαίος τερματοφύλακας είναι επίσης και πολύ αγενής. Για αυτόν τον λόγο, ο Ουνάι Έμερι θέλει να φύγει από το Βίλα Παρκ το συντομότερο δυνατό».
Στη συνέχεια μάλιστα του ρεπορτάζ, υπάρχει και το όνομα του ενδεχόμενου αντικαταστάτη του Μαρτίνες, ο οποίος είναι ο Μπόνο. Τονίζεται πως η Σεβίλλη για τον Μαροκινό κίπερ θα ήθελε ένα ποσό της τάξης των 40.000.000 ευρώ – τιμή πολύ προσιτή για τον αγγλικό σύλλογο.