Ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε στον Super Sport FM 104.0 τις επίμαχες φάσεις των αγώνων του προηγούμενου τριημέρου της 12ης αγωνιστικής.

ΑΚΡΙΤΑΣ-ΕΝΠ
«Στο 12’ ο διαιτητής έδωσε ένα πέναλτι σε πέσιμο του Γαβριήλ. Το ερώτημα είναι αν τιμώρησαν τον Ντρέκσα ή τον προηγούμενο παίκτη. Για μένα δεν υπήρχε παράβαση. Ίσως υπάρχει μια ανεπαίσθητη επαφή από τον προηγούμενο παίκτη, να τον ακούμπησε κάπως. Όταν έφτασε τον Ντρέκσα, ο Γαβριήλ ήταν στο έδαφος.
Στο 37’ ο Ακρίτας ζήτησε χέρι. Ήταν σε φυσική θέση, σωστά δεν δόθηκε πέναλτι. Ο Εράσο είχε κίτρινη κάρτα και κράτησε τον αντίπαλο. Για να δοθεί 2η κίτρινη πρέπει να στερεί ευκαιρία επίτευξης τέρματος, να είναι προκλητικό κ.λ.π. Σωστά δεν έδειξε 2η κίτρινη.
Στο 82’ στην περιοχή του Ακρίτα, βλέπουμε ένα κράτημα του Φοριέλ στον Λόπες στην περιοχή. Για μένα ήταν παράβαση, έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Στις καθυστερήσεις, σε ένα κόρνερ στην περιοχή της ΕΝΠ υπήρξε ένα κράτημα, ήταν φάση…κρίσης. Στο 90+5’ έδωσε πέναλτι για την ΕΝΠ. Σωστά επενέβη το VAR και τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση. Είδαμε ότι ο παίκτης της ΕΝΠ άνοιξε το πόδι και πήγε στον αντίπαλο».

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ-ΔΟΞΑ
«Ζητούν ένα πέναλτι οι παίκτες της Δόξας και στη διακοπή το VAR τον καλεί να το δει. Σωστά έδωσε το πέναλτι. Είχαμε μετά άλλες περιπτώσεις που η Καρμιώτισσα ζήτησε πέναλτι, στο 49’ και στο 64’, ενώ η Δόξα ζήτησε στο 85’ για χέρι αλλά δεν δόθηκαν, σωστά».

ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝ
«Στο 41’ η ΑΕΚ ζήτησε χέρι του Βουκασίν, δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις αν ήταν στο χέρι. Σωστά δεν επενέβη το VAR, δεν φαίνεται να χτυπάει στο χέρι του. Στο 65’ είχαμε το πέσιμο του Νταμπό από το μαρκάρισμα του Μιλίτσεβιτς. Στα πρώτα πλάνα δεν φαίνεται ξεκαθαρα, στο τρίτο ριπλέι φαίνεται το λάκτισμα στον παίκτη του Απόλλωνα, να χάνει την ισορροπία του και να πέφτει. Για μένα ήταν παράβαση, έπρεπε να επέμβει το VAR. Δεν υπήρχε επίσης κόκκινη στον Βουκασίν στη φάση με τον Τρισκόφσκι».

ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ
«Προφανής ευκαιρία επίτευξης τέρματος, ο Κβιλιτάια είχε την μπάλα στα πόδια του, ο Λανγκ με το αριστερό του πόδι τον ανέτρεψε. Σωστή η κόκκινη. Στο πρώτο γκολ του ΑΠΟΕΛ, έγινε η φάση, μπήκε το τέρμα και υποδείχθηκε οφσάιντ. Είδαμε ότι ήταν για χιλιοστά. Μην το παίρνουμε ότι ήταν λάθος του βοηθού γιατί έχασε ένα χιλιοστό. Όπως είδαμε στο πρώτο ριπλέι, βλέπεις ότι ο ώμος του έγερνε, αλλά δεν είδαμε κάτω το πόδι του Μίλετιτς. Σωστά κατακυρώθηκε το γκολ. Στη φάση που δόθηκε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κούσουλου στον Γουΐλέρ, υπήρξε απρόσεκτο πάτημα στο πόδι».