Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε τις ευχές της στον Ζεράρ Πικέ ενόψει της απόφασής του να ολοκληρώσει απόψε την ποδοσφαιρική του καριέρα, με την «σημαία» της Μπαρτσελόνα να έχει υπάρξει συμπαίκτη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να είναι παρών στο τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιο των «κόκκινων διαβόλων».
Βρέθηκε στο Μάντσεστερ στην εποχή του Σερ Άλεξ, αλλά έπεσε πάνω στα χρόνια που η Τσέλσι με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς δυνάμωνε κι άρχισε να δείχνει πως θ’ αποτελέσει μια από τις πιο κυρίαρχες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.
Ο Ζεράρ Πικέ από το 2004 έως και το 2008 φορούσε τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, με την οποία πανηγύρισε τρία τρόπαια. Το Τσάμπιονς Λιγκ της Μόσχας στον «εμφύλιο» απέναντι στην Τσέλσι στην τελευταία του χρονιά, φυσικά είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που κατέγραψε ως μέλος του αγγλικού κλαμπ.
Ο Σερ Άλεξ τον απέκτησε από το τμήμα κ-19 της Μπαρτσελόνα το 2004 έναντι μόλις 5,25 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, την σεζόν 2006-2007 παραχωρήθηκε δανεικός στην Ρεάλ Σαραγόσα για να πάρει τότε ακόμα περισσότερα παιχνίδια. Επέστρεψε για μια χρονιά και τελικά το 2008 οι «μπλαουγκράνα» τον εμπιστεύθηκαν και τον έκαναν ξανά δικό τους, πιο έτοιμο από ποτέ, έναντι 5 εκατομμυρίων.
Λόγω και της νεανικής του ηλικίας τότε, είχε μόλις 12 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με ένα γκολ και συνολικά εμφανίστηκε 23 φορές με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ με δυο τέρματα και μία ασίστ.
Δεν θα ξεχάσει ποτέ από την θητεία του στο «Ολντ Τράφορντ» τη στιγμή που ο Ρόι Κιν άκουσε την δόνηση από το κινητό του Πικέ και ήταν έξαλλος μαζί του, ξεσπώντας μπροστά σε όλους.
«Παραλίγο να… τα κάνω πάνω μου» είχε αναφέρει για το περιστατικό ο Ζεράρ Πικέ.
Κι όμως, ακόμα κι εκείνη η εμπειρία σίγουρα θα τον ατσάλωσε ακόμα περισσότερο. Όσο κι αν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως bullying άλλης εποχής αυτή η συμπεριφορά…