με αυτή τη διαφορά δεν επαναπαύεται, αλλά θέτει τις βάσεις για να μπορεί να χαμογελά και τον Μάιο!
 «Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς» αναφέρει το γνωστό ρητό. Η Άρσεναλ φέτος, δεν φαίνεται απλώς αποφασισμένη και σίγουρη για τον εαυτό της σε κάθε παιχνίδι, αλλά δείχνει ότι μετά από χρόνια, τολμά να πιστέψει και πάλι σε κάτι μεγάλο. Τολμά να πιστέψει στην ικανότητά της να κατακτήσει το πρωτάθλημα!
Η Μπρέντφορντ της έκανε το δώρο, επικρατώντας της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 2-1 (12/11) μέσα στο «Etihad» και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είπε «ευχαριστώ» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορεί να δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Γουλβς, αλλά πατώντας γερά στα πόδια της στο δεύτερο μέρος έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Μολινό» κερδίζοντας με 2-0, με τον αρχηγό Μάρτιν Έντεγκααρντ να δηλώνει «παρών» σημειώνοντας και τα δύο γκολ.
«Κανείς δεν περίμενε να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση» δήλωσε ο Μικέλ Αρτέτα μετά το τέλος του παιχνιδιού και αυτό ακριβώς είναι το θέμα συζήτησης στην Αγγλία από την αρχή της φετινής Premier League. Κανείς δεν περίμενε οι «κανονιέρηδες» να ηγούνται το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, πόσο μάλλον τον Νοέμβριο, με το πρωτάθλημα να πλησιάζει στα μισά του.
Και όμως, η Άρσεναλ δεν διαψεύδει απλώς όσους δεν την πίστεψαν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό! Διανύοντας την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία των 136 ετών του συλλόγου, με μόλις μία ήττα και μία ισοπαλία σε 14 αγωνιστικές, δείχνει να έχει αφήσει οριστικά πίσω το «αυτοκτονικό» σύνδρομο που είχε αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια.
Φυσικά, δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα. Η διαφορά έγκειται στην ωριμότητα που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Βορείου Λονδίνου.
Αυτό είναι το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, που τους έχει οδηγήσει έως και αυτό το σημείο. Έμειναν σταθεροί μετά από την πρώτη τους ήττα στη σεζόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1 σε ματς που ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους), ενώ διαχειρίστηκαν άψογα την απρόσμενη απώλεια βαθμών κόντρα στη Σαουθάμπτον (1-1).
Ταυτόχρονα, δεν παραμέλησαν διόλου τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, κατακτώντας με σχετική άνεση την πρώτη θέση του ομίλου στο Europa League, απέναντι σε Αϊντχόφεν, Μπόντο Γκλιμτ και Ζυρίχη.
Αυτή τη στιγμή η Άρσεναλ έχει συγκεντρώσει 37 βαθμούς. Καμία ομάδα στην ιστορία της Premier League δεν έχει χάσει το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν με παρόμοια συγκομιδή μετά από 14 αγώνες. Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο στατιστικό αλλά και η διαφορά των πέντε πόντων από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, είναι βέβαια λογικό να χαροποιούν τους «κανονιέρηδες», δεν πρέπει, όμως, σε καμία περίπτωση να τους εφησυχάσουν.
Ο Αρτέτα πρέπει να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του, με στόχο να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, ώστε στο τέλος να μην πανηγυρίσουν μόνο την επιστροφή τους στους ομίλους του UEFA Champions League, αλλά να έχουν ακόμα περισσότερους λόγους για να γιορτάζουν στο τέλος του Μαΐου!