Με τη σιωπή τους στα πρώτα δύο λεπτά των αγώνων της 5ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ έστειλαν το μήνυμά τους ότι ο αθλητικογράφος είναι μέρος του παιχνιδιού και αξίζει τον ανάλογο σεβασμό.
Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συνεχιζόμενα περιστατικά γηπεδικής βίας κατά των δημοσιογράφων, με αποκορύφωμα τον τραυματισμό συναδέλφου στον αγώνα του Super Cup στο φούτσαλ.
Όλες οι τηλεοπτικές πλατφόρμες, όπως και όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που πραγματοποιούν μεταδόσεις συμμετείχαν στη δράση και δεν είχαν δημοσιογραφικό σχόλιο στα πρώτα δύο λεπτά των παιχνιδιών, δείχνοντας την αλληλεγγύη στον δημοσιογράφο που τραυματίστηκε. Παράλληλα, ήταν και ένας τρόπος για να ενημερωθεί το κοινό για το πρόβλημα.
Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη οι δημοσιογράφοι να νιώθουν ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους στους αγωνιστικούς χώρους και σε καμία περίπτωση δεν είναι επιτρεπτό να δέχονται οποιασδήποτε μορφής επιθέσεις από παράγοντα, φίλαθλο ή οποιοδήποτε άλλον.
Επί της ευκαιρίας, ενημερώνουμε ότι η ΕΑΚ προχωράει και στα υπόλοιπα μέτρα που είχε εξαγγείλει μετά το περιστατικό στον αγώνα του Super Cup του φούτσαλ. Το επόμενο διάστημα έχει διευθετηθεί συνάντηση της ΕΑΚ και της Ένωσης Συντακτών με τον Αρχηγό Αστυνομίας για να συζητηθούν θέματα ασφαλείας των δημοσιογράφων εν ώρα εργασίας.
Η ΕΑΚ εκφράζει γι’ ακόμη μια φορά τη συμπαράστασή της προς το μέλος της που τραυματίστηκε από ρίξιμο καρέκλας στο Super Cup φούτσαλ και ευελπιστούμε να είναι το τελευταίο συμβάν βίας προς δημοσιογράφους. Ευχή μας να εξαλειφθεί κάθε μορφή ανάρμοστης συμπεριφοράς από τους αγωνιστικούς χώρους.