Πέμπτη διαδοχική νίκη με τον Πότερ στον πάγκο, τέταρτο σερί παιχνίδι δίχως να παραβιαστεί η εστία. Με τον τρομερό Κέπα να κάνει τρομερά πράγματα στα γκολπόστ και τον Μάουντ να σκοράρει δις, η Τσέλσι πέρασε από το Μπέρμιγχαμ με το υπέρ της 2-0. Όσο κι αν προσπάθησε ο Κριστιάνο και η Γιουνάιτεντ, η Νιούκαστλ πήρε βαθμό στο «Ολντ Τράφορντ» με το τελικό 0-0.

Άστον Βίλα – Τσέλσι 0-2

Όσο εύκολο μπορεί να πίστεψε η Τσέλσι ότι μπορούσε να είναι το παιχνίδι με την Άστον Βίλα λόγω του γρήγορου γκολ, άλλο τόσο ύπουλο αποδείχθηκε στην εξέλιξή του. Μπορεί από το 6ο λεπτό από το μεγάλο λάθος του Μινγκς στην άμυνα ο Μάουντ να σκόραρε ανενόχλητος για το 1-0, ωστόσο, η Βίλα αντέδρασε και είχε τρία δοκάρια μέχρι το 21ο λεπτό!

Στο 15′ το πρώτο ήταν σε κεφαλιά του Μπείλι και έξι λεπτά αργότερα ήρθε μεγάλη τριπλή φάση για τους «χωριάτες». Οι προσπάθεια του ΜακΓκιν σταμάτησε στον Κέπα, με τον Ισπανό πορτιέρε ν’ αποκρούει και τα σουτ των Ράμσεϊ και Ινγκς και με τη βοήθεια του δοκαριού να γλιτώνει το γκολ!

Αν μη τι άλλο οι γηπεδούχοι στο «Βίλα Παρκ» επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η Τσέλσι δεν έδινε ρυθμό στο παιχνίδι και πήγαινε πολύ συντηρητικά. Στο 31′ ο Κέπα «μίλησε» ξανά και απέκρουσε με απίθανο τρόπο μια εξ επαφής κεφαλιά του Ινγκς! Η απάντηση της Τσέλσι σε όλα αυτά, με τον πορτιέρε της ομάδας να κρατάει το «μηδέν» και το προβάδισμα, ήταν το δοκάρι του Στέρλινγκ στο 40′ σε υπέροχο σουτ με φάλτσο, από αυτά που έχουν την υπογραφή του.

Ο Πότερ αποφάσισε στο δεύτερο μέρος ν’ αλλάξει σχηματισμό και πρόσωπα και να ενισχύσει την άμυνα βάζοντας Κουλιμπαλί και Αθπιλικουέτα και βγάζοντας Κουκουρέγια – που είχε προβλήματα από αριστερά – και Χάβερτς, με τον Γερμανό να μην έχει φανεί καθόλου. Η Τσέλσι μπορεί να είχε δεχθεί διψήφιο αριθμό τελικών από τη Βίλα, αλλά στο δεύτερο μέρος έδειξε να ισορροπεί την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πότερ έβγαλε και τον Ομπαμεγιάνγκ για να βάλει τον Γκάλαχερ ώστε να οχυρωθεί καλύτερα και η μεσαία γραμμή, με τον Κέπα να πέφτει και να μπλοκάρει ακόμα ένα σουτ του ΜακΓκιν στο 62ο λεπτό. Όλα τελείωσαν στο ματς στο 65′ με απίθανη εκτέλεση φάουλ από τον Μέισον Μάουντ, που έστειλε με υπέροχο τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 0-0

Και Κριστιάνο και Καζεμίρο και Βαράν και Άντονι και Σάντσο από τον Τεν Χαγκ στην 11άδα. Η Γιουνάιτεντ είχε πλάτος στο παιχνίδι της, είχε ταχύτητα, είχε απειλητική διάθεση, όμως, είχε και αρκετή νευρικότητα που ερμηνεύτηκε με λανθασμένες μπαλιές, οι οποίες σε κάποιο σημείο άρχισαν να εκνευρίζουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δυο φορές με τους Σάντσο και Φρεντ ο Πορτογάλος ήταν σε καλή θέση και δεν τροφοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα να φωνάξει στους συμπαίκτες του όταν έξαλλος που δεν τον επέλεγαν για να κάνει τελική προς την αντίπαλη εστία.

Στο 24ο λεπτό η Νιούκαστλ ήταν εκείνη που είχε αδιανόητη ευκαιρία για γκολ, όταν το φάουλ του Τρίπιερ βρήκε στο τείχος και στη συνέχεια ο Ζοέλιντον με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι δυο φορές! Οι «καρακάξες» παρέμεναν μέσα στο παιχνίδι και μπορεί ο Πόουπ και η άμυνα της ομάδας του Χάου να είχαν αρκετή δουλειά με τους Μπρούνο και Άντονι, όμως, δεν φοβούνταν οι φιλοξενούμενοι στο «Ολντ Τράφορντ» να βγουν μπροστά. Το 0-0 του ημιχρόνου επιβεβαίωσε το στατιστικό για τη Νιούκαστλ που έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στο πρώτο ημίχρονο σε 8 από τις 10 φετινές αναμετρήσεις πρωταθλήματος!

Η κατάσταση ήταν τέτοια που είχε κάνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να εκνευριστεί τρομερά και να κιτρινίζεται από τον ρέφερι για διαμαρτυρίες. Αρχικά ο Πορτογάλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε φάση που υπήρχε οφσάιντ, με τους παίκτες της Νιούκαστλ να σταματούν κι εκείνον να μην καταλαβαίνει τι έχει συμβεί, ενώ, έγινε έξαλλος όταν παρενέβη σε φάση που πίστεψε πως είχε εκτελεστεί η στατική φάση στην αντίπαλη άμυνα, όμως για τον ρέφερι αυτό δεν ίσχυε. Σε αυτό το ματς όποιος κατάφερνε να σκοράρει θα έπαιρνε και τη νίκη.

Oι παίκτες του Τεν Χαγκ τα είχαν και με τη διαιτησία, αλλά και με τον VAR για φάσεις στις οποίες ζητούσαν πέναλτι σε πτώσεις εντός περιοχής. Στο 70′ ο Κριστιάνο αποχώρησε απογοητευμένος κουνώντας το κεφάλι για να πάρει τη θέση του ο Μάρκους Ράσφορντ, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ο Άγγλος στις καθυστερήσεις έκανε γύρισμα στον Φρεντ που αστόχησε σε πολύ μεγάλη ευκαιρία, δίχως να γνωρίζει βέβαια αν ήταν οφσάιντ ή όχι. Και λίγο αργότερα από παραλίγο… δημιουργός, ο διεθνής επιθετικός έγινε παραλίγο σκόρερ, με την σέντρα του Καζεμίρο με το εξωτερικό φάλτσο να είναι πάρε – βάλε, ωστόσο, ο Ράσφορντ έστειλε άουτ την κεφαλιά.