Ένας άνθρωπος ο οποίος αγωνίστηκε με επιτυχία και στον Απόλλωνα και στο ΑΠΟΕΛ σήμερα κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα, μίλησε στο balla.com.cy για το μεγάλο σημερινό ντέρμπι του Τσιρείου.
Για τον Άλντο Ατόρνο ο λόγος ο οποίος έζησε μεγάλες στιγμές στις δύο ομάδες και σήμερα είναι βοηθός του Γιώργου Κοσμά στην τεχνική ηγεσία του Ερμή.
«Περιμένω να γίνει ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι και για ένα ντέρμπι δεν μπορείς να πεις και πολλά, όπως ούτε οι προπονητές μπορούν να πουν πολλά. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε αυτά τα παιχνίδια».
Ποια ομάδα θεωρείς ότι βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση; «Ίσως το ΑΠΟΕΛ να πάει στο ντέρμπι με καλύτερη ψυχολογία μετά και τις συνεχόμενες νίκες με το νέο προπονητή αλλά από την άλλη ο Απόλλωνας είναι ο τελευταίος πρωταθλητής, παίζει στην έδρα τους και θέλει να επιστρέψει μετά από καιρό στις νίκες. Δεν παίζει σε καμιά περίπτωση ρόλο σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι δύο ομάδες. Αυτό μάθαμε τόσα χρόνια μέσα από αυτά τα παιχνίδια».
Χρίζεις κάποια από τις δύο ομάδες φαβορί για τη νίκη; «Σε καμιά περίπτωση, δεν υπάρχει τίποτα ξεκάθαρο, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι. Φαβορί δεν υπάρχει, θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες και η ομάδα που θα είναι πιο αποτελεσματική μπροστά στο αντίπαλο τέρμα θα πάρει τη νίκη».

Χρίστος Χρίστου