Ιστορική βραδιά για την ΑΕΚ.
Η ομάδα της Λάρνακας πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Ντνιναμό Κιέβου, έστω και έναν βαθμό και έκλεισε θέση στα μπαράζ του Conference League (16/2-23/2).
Η ΑΕΚ εξήλθε ισόπαλη 3-3 με τους Ουκρανούς και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα βρεθεί σε φάση νοκ-άουτ μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Ήταν μια μεγάλη βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό των έξι και πλέον χιλιάδων που βρέθηκαν στην «Αρένα» αλλά και όλων των υπόλοιπων.
Στο 26’ ο Άλτμαν με μια γκολάρα άνοιξε το σκορ και έβαλε… φωτιά στην «Αρένα». Στην τελευταία φάση του α’ ημιχρόνου η Ντιναμό ισοφάρισε με τον Βανάτ στο 45+1’ αλλά ο Ράφα Λόπες… κάρφωσε τους Ουκρανούς στο 53’ και έκανε το 2-1.
Όταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ Όμρι Άλτμαν έκανε το 3-1 στο 71’ πάρτι είχε ήδη αρχίσει αλλά ήταν απίστευτο αυτό που ακολούθησε.
Ο Γκαρμάζ μείωσε στο 82’ σε 3-2 και ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε 3-3. Καρδιοχτύπησε η ΑΕΚ, είχε και τον Πίριτς που πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στο 90+2’  αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ροσάλες (88′ Γκονζάλεθ), Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Εγγλέζου, Πονς, Λουίς Γκουστάβο, Φαράζ (83′ Χριστοφόρου), Άλτμαν (83′ Ολατούντζι), Γκιούρτσο (88′ Ναούμ), Λόπες (65′ Μάμας)
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Ανδρέου, 

ΝΤΙΝΑΜΟ: Νεσχέρεντ, Τίμοτσουκ, Ζαμπάρνι, Σίροτα, Βιβτσαρένκο, Τσιγκάνκοφ, Σίντορτσουκ, Σεπέγιεφ (83′ Ντιαλό), Καμπάγεφ (65′ Γκαρμάζ), Μπουγιάλσκι, Βάνατ (83′ Μπεσεντίν)
Στον πάγκο: Ιχατένκο, Αβραμένκο, Πόποφ, Μπούρντα, Πάρις, Καραβάεφ, Κραβτσένκο,  Κετζιόρα

ΣΚΟΡΕΡ: 26′ Άτμαν, 53′ Λόπες, 71′ Άλτμαν/ 45+1′ Βανάτ, 82′ Γκαρμάζ, 90+2′ Γκαρμάζ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ροσάλες/Σεπέγιεφ, Σίντορτσουκ, Ζαμπάρνι, Ντιαλό
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.000

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής ο Σκωτσέζος Τζον Μπίτον, με βοηθούς τους Ντάνιελ Μακ Φάρλεϊν και Ντάγκλας Πότερ, με 4ο τον Στίβεν ΜακΛιν. Στο VAR ο Αυστριακός Τζάρεντ Ζιλέτ με βοηθό τον Άγγλο Πίτερ Μπανκς.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Περίπου 6 χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Έναρξη αγώνα.
4′ Ευκαιρία για την Ντιναμό. Από κοντά ο Μπουγιάλσκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίριτς ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.
6′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λουίς Γκουστάβο, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
7′ Μακρινό σουτ του Γκιούρτσο, η μπάλα έφυγε πολύ έξω.
14′ Πέτυχε γκολ η Ντιναμό με τον Βάνατ αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον α’ βοηθό.
15′ Απειλεί η ΑΕΚ. Γύρισμα το Ροσάλες αλλά ο Λόπες δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
20′ Μακρινό σουτ του Εγγλέζου, δεν ανησύχησε ο τερματοφύλακας της Ντιναμό.
26′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ με γκολάρα. Ο Φαράζ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Άλτμαν με ανάποδο σουτ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 44′ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Λόπες έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
45+1′ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει η Ντιναμό με σουτ του Βανάτ.
Τέλος α’ ημιχρόνου.
Έναρξη β’ ημιχρόνου.
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
49′
Ζήτησε πέναλτι η Ντιναμό αλλά η επαναληπτική προβολή δείχνει τον Πίριτς να παίρνει την μπάλα μέσα από τα πόδια του Τίμοτσικ.
53′ ΓΚΟΛ. 2-1. Παίρνει εκ νέου προβάδισμα η ΑΕΚ. Ο Εγγλέζου έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Λόπες με κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα.


71′ ΓΚΟΛ. 3-1. Πετυχαίνει κι’ άλλο γκολ η ΑΕΚ. Ο Φαράζ έκανε το γύρισμα, ο Άλτμαν άντεξε στα μαρκαρίσματα εντός περιοχής με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

82′ ΓΚΟΛ. 3-2. Μειώνει η Ντιναμό με κεφαλιά του Γκαρμάζ.
90+2′ ΓΚΟΛ. 3-3. Ολιγωρία στην άμυνα της ΑΕΚ και ο Γκαρμάζ από κονβτά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
90+3′
Μεγάλη ευκαιρία για την Ντιναμό, ο Πάρις έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε και στον Τόμοβιτς και ο Πίριτς πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.

 

 

 

———————————————————-