Το «καμπανάκι» που έκρουσε ο Αντόνιο Κόντε στον Χέουνγκ – Μιν Σον και η κατάσταση του Μοχάμεντ Σαλάχ αποτελούν αξιοσημείωτα γεγονότα έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο οι δύο ποδοσφαιριστές έκλεισαν την περασμένη σεζόν με το ανελέητο κυνήγι για την κορυφή των σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ.
Στην Τότεναμ που ετοιμάζεται για το ματς απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, προς το παρόν κάνουν τη δουλειά οι Κέιν, Ριτσάρλισον, Κουλουσέφσκι και Χόιμπιεργκ.
Ο Χέουνγκ – Μιν Σον έπειτα από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, αλλά και την πρεμιέρα με την Μαρσέιγ στ’ αστέρια, έχει μείνει άσφαιρος. Και ο Κόντε προσπαθεί να τον πεισμώσει λέγοντας πως ουδείς είναι αναντικατάστατος και ασφαλής στην 11άδα αν δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Η αναφορά αυτή, ειδικά από τη στιγμή που πριν από μερικούς μήνες ο Ιταλός ισχυριζόταν πως θα ήταν τρελός αν θα έβγαλε τον Νοτιοκορεάτη από το αρχικό σχήμα, αν μη τι άλλο, είναι ενδεικτική της κατάστασης.
Την ίδια στιγμή στην φετινή προβληματική Λίβερπουλ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να παραδέχεται πως η ομάδα του δεν έχει καν ρυθμό παρά τις πρόσφατες αναβολές, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει μείνει μόλις στα δύο τέρματα στην Πρέμιερ σε 6 αγωνιστικές. Ο Λουίς Ντίας προσπαθεί πολύ περισσότερο απ’ όλους αυτή τη στιγμή και έχει φτάσει στα 3 τέρματα στη Λίγκα και 1 στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ, μια φορά έχει σκοράρει και ο Ντάργουιν Νούνιες.
Τρεις φορές έχει πανηγυρίσει και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ο Σαλάχ ναι μεν πατάει περιοχή, ναι μεν υπάρχουν και οι στιγμές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων που φτάνει σε πολύ πλάγια σημεία του αγωνιστικού χώρου, όμως, μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου το καλοκαίρι, δεν έχει βρει διάθεση και απόδοση όπως την περασμένη σεζόν.
Η περσινή χρονιά είχε κλείσει με το ανελέητο κυνήγι του Αιγύπτιου και του Σον που τελικά μοιράστηκαν το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ σταματώντας στα 23 γκολ. Ο Ασιάτης πάλευε με νύχια και με δόντια την τελευταία αγωνιστική για περισσότερα τέρματα απέναντι στη Νόριτς, ενώ, ο «Φαραώ» τη στιγμή που σκόραρε κόντρα στην Γουλβς, έμαθε πως η Σίτι είχε κάνει την ανατροπή απέναντι στην Άστον Βίλα και ο τίτλος κατευθυνόταν στο Etihad. Φέτος, οι δύο πρώτοι σκόρερ της σεζόν 2021-2022 προς το παρόν είναι χαμένοι…