Χωρίς Σαρφό και Βιγιαφάνες (κατά πρώτο λόγο) και χωρίς  Εφραίμ-Ντβάλι (κατά δεύτερο λόγο) αλλά και τον Τάσο Δώνη να είναι εκτός, πήγε το ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση.
Απουσίες που δικαιολογημένα λέχθηκε ότι «έβγαζαν μάτια», αλλά στο γήπεδο μίλησαν κυριολεκτικά οι παρόντες!
Με σωστή τακτική (ειδικά στο α’ ημίχρονο) η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή μπήκε από το ξεκίνημα, με σωστή νοοτροπία σ’ ένα γήπεδο που πέρσι ειδικά της δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Ήταν σωστά, τα πατήματα των παικτών και φάνηκε από την αρχή πως ήξεραν τι ήθελαν στον αγώνα.
Όταν άνοιξε το σκορ στο 33’ ο Μαρκίνιος, ακολούθησε μία πολύ σωστή τακτική και κατάφερε το ΑΠΟΕΛ να αποφύγει την πίεση του αντίπαλου και απέτρεψε επίσης τη δημιουργία κλασικών ευκαιριών στο τέρμα του αλάνθαστου Μπέλετς.
Ο Τσεπάκ, εκμηδένισε την παρουσία του Ουάρντα στον αγώνα, Κρέσπο και Καρώ έκαναν πολύ καλό ματς με τον Ισπανό να είναι η ηγετική μορφή και τον Γουίλερ να είναι καλός στα αμυντικά του καθήκοντα.


Σπουδαία ματς από Κοσταντίνοφ και Σατσιά με τον Ντάλσιο να υστερεί όμως, ενώ ο Μαρκίνιος ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του, σε αντίθεση με τους Μάγκλιτσα-Ντογκαλά οι οποίοι κινήθηκαν στη μετριότητα.
Οι περισσότεροι όμως παρόντες παίκτες, κατάφεραν να παίξουν και για τους συμπαίκτες που απουσίασαν και αυτό είναι ένα δείγμα του πολύ μεγάλου και ποιοτικού ρόστερ που διαθέτει το φετινό ΑΠΟΕΛ.
Είναι τεράστια η νίκη στην έδρα της Ανόρθωσης. Οι τρεις βαθμοί αλλά και η ανάγκη που είχε η ομάδα να πάρει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αναμένεται να βοηθήσουν στη συνέχεια.


Επίσης, μετρά πολύ και για τον προπονητή αυτό το αποτέλεσμα. Ο Σωφρόνης κόντρα στην κριτική που δέχεται τον τελευταίο καιρό, έκανε τη δουλειά του και δικαιούται επίσης να λέει πως κατάφερε να διαχειριστεί τις απουσίες και να κοουτσάρει σε καλό γενικά βαθμό την ομάδα του.
Στο ΑΠΟΕΛ βέβαια, πανηγύρισαν το σπουδαίο αποτέλεσμα, όμως η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη.
Το Σάββατο στο ΓΣΠ έρχεται ο απαιτητικός Άρης Λεμεσού. Μέχρι τότε όμως αναμένεται να προκύψουν σημαντικές επιστροφές, ενώ ο κόσμος που επίσης πήρε δύναμη και απέκτησε νέα ψυχολογία από τη νίκη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα κάνει αισθητή την παρουσία του.
Σε τελική ανάλυση. Το ΑΠΟΕΛ αποκτά εκ νέου δυναμική στη κούρσα του πρωταθλήματος και θα κληθεί να δείξει στο επόμενο ματς, αν θα καταφέρει να διαχειριστεί σωστά την σπουδαία νίκη πάνω στην Ανόρθωση.

Μιχάλης Παπαγεωργίου