Το ερώτημα του τίτλου μας είναι αυτό που κυριαρχεί στις συζητήσεις ανάμεσα στους φίλους της Ανόρθωσης μετά το τέλος του αγώνα με το ΑΠΟΕΛ και όπως και να το κάνουμε είναι ερώτημα πέρα για πέρα εύλογο.
Τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους ποδοσφαιριστές, αλλά οι ποδοσφαιριστές κλειδιά της Ανόρθωσης ήταν «χαμένοι».
Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που η «Κυρία» σε ένα γήπεδο «καμίνι» έχασε το ντέρμπι και όχι γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν ξέρουν την ιστορία της ομάδας ή… κρυβόντουσαν (έτσι είπε ο Μίλανιτς).

Δεν κρυβόντουσαν, απλά δεν έκαναν κάτι καλό για να τους δούμε.
-Τα κορυφαία ακραία μπακ του πρωταθλήματος ήταν σκιά του εαυτού τους (Αμπαρτζουμιάν και Κορέια).
-Ο Πάντσεον δεν έδειξε ούτε κόντρα στο ΑΠΟΕΛ ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής και δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου. Περιμένουμε ότι μόλις ο Σάμπο βρεθεί στο 100% της ετοιμότητας του θα εκτοπίσει τον Άγγλο από την 11άδα εκτός και αν αλλάξει δαραματικά απόδοση.
-Ο Ουάρντα στα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ έχει το μυαλό του αλλού. Δεν έφτανε που ήταν εκτός παιχνιδιού (τον έκλεισε καλά και ο Τσεπάκ),δημιούργησε και ένταση που έφερε διακοπή (στην φάση του τραυματισμού του Μορέιρα), σε ένα σημείο στο οποίο η Ανόρθωση ήταν καλύτερη μέσα στο γήπεδο και έβαζε πίεση για την ισοφάριση. Το μόνο που κατάφερε ήταν να σπάσει τον ρυθμό της ομάδας του.
-Ο Νινγκά που ξεχώρισε στην προετοιμασία και στην πρεμιέρα δεν κατάφερε να βρεθεί σε καμιά φάση μέσα και να απειλήσει. Ο κόουτς τον άφησε περισσότερο από όσο θα έπρεπε στο γήπεδο (βάση απόδοσης) περιμένοντας πράγματα από αυτόν, δεν τα είδε και τον απέσυρε στο 77’.

Χρίστος Χρίστου