Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κυπρίων Προπονητών Άντρος Κουλουμπρής, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95 και αναφέρθηκε στο πολύκροτο θέμα με την συμπεριφορά του προπονητή της Αλκής Δάνου Δαμιανού στο παιχνίδι με την Oμόνοια 29ης Μαίου.
«Ο ρόλος του προπονητή είναι παιδαγωγός πρώτα και μετά προπονητής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση καταδικάζουμε την συμπεριφορά. Ήρθα σε επικοινωνία με τον συνάδελφο και του επιστήσαμε την προσοχή. Όλο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν κοσμεί αυτό τον ρόλο του προπονητή. Μου είπε ότι υπήρχε πρόκληση προς το πρόσωπο του, ότι ήταν μια στιγμιαία αντίδραση και μου είπε ότι τον λυπεί το γεγονός γιατί μέσα από την διαδικασία του αγώνα ένιωσε μια πρόκληση. Λέω ξανά ότι καταδικάζουμε αυτή την συμπεριφορά Αυτό έχει επικαλεστεί. Είναι ένας νεαρός προπονητή και καμιά φορά μπορεί ο κάθε ένας να βρεθεί σε κάποια στιγμή αδυναμίας αλλά ειδικά σε θέματα ήθους και αξιοπρέπειας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και να είμαστε σωστοί».
Ποιες ενέργειες θα κάνετε; Θα τιμωρηθεί ο εν λόγω προπονητής; «Δεν θα κόψουμε το κεφάλι του. Εμείς ακούμε και τις δύο πλευρές για να εξαχθούν τα ακριβή συμπεράσματα. Σαν σύνδεσμος ανάλογα με τις τοποθετήσεις που θα έχουμε ανάλογα θα πάρουμε και τις αποφάσεις. Στόχος είναι να προστατέψουμε και το κάθε μέλος μας ξεχωριστά και τον ρόλο του προπονητή».