Δραστήριος, πεισμωμένος, αποτελεσματικός και… με ασίστ στο νικητήριο γκολ με το ρολόι του «Άνφιλντ» να γράφει το 89ο λεπτό. Ο Κώστας Τσιμίκας έφτασε στην καλύτερη επίδοση που έχει καταγράψει ποτέ σε ματς με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο κομμάτι της δημιουργίας ευκαιριών για γκολ στο παιχνίδι με τον Άγιαξ στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «κόκκινοι» κατάφεραν έστω και με πολύ άγχος στα τελευταία λεπτά να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με το τελικό 2-1 απέναντι στον Αίαντα, κάνοντας τον κόσμο τους και τον Γιούργκεν Κλοπ ν’ ανακουφιστούν από την ευτυχή κατάληξη της αναμέτρησης.
Είχε τεράστια ανάγκη η ομάδα αυτό το αποτέλεσμα έπειτα από πολύ άσχημες μέρες και ειδικά μετά την τεσσάρα με κάτω τα χέρια από τη Νάπολι στην Ιταλία πριν από μια εβδομάδα.
Ο Κώστας Τσιμίκας πήρε φανέλα βασικού λόγω και του τραυματισμού του Άντι Ρόμπερτσον και πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι κερδίζοντας τις εντυπώσεις, το χειροκρότημα, την αναγνώριση και τη δική του καλύτερη προσωπική επίδοση στο κομμάτι της δημιουργίας.
Συγκεκριμένα, έφτασε στις 5 ευκαιρίες για γκολ στο ματς με τον Άγιαξ, ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει εκείνος σε ματς με την κόκκινη φανέλα στον συγκεκριμένο τομέα. Και φυσικά από δική του ασίστ ο Μάτιπ σηκώθηκε, πήρε την κεφαλιά και σκόραρε στο 89′ για το τελικό 2-1 απέναντι στους Ολλανδούς…