Ο Πέρε Πονς αποτελεί την τελευταία προσθήκη της ΑΕΚ, μια προσθήκη που έρχεται να προσδώσει ακόμα περισσότερη ποιότητα και βάθος στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο 29χρονος… πέρασε μια ζωή στην Ισπανία και για πρώτη φορά αφήνει την πατρίδα του.
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε από την ακαδημία της Χιρόνα πριν ανέβει στη β’ ομάδα το 2012. Εκεί κατέγραψε 23 συμμετοχές συνολικά με ένα γκολ.
Τον Ιανουάριο του 2014, δόθηκε δανεικός στην Ολότ, ομάδα της Γ’ κατηγορίας της Ισπανίας. Έπειτα επέστρεψε στη Χιρόνα, και έμεινε εκεί μέχρι το 2019, δίνοντας με την Καταλανική ομάδα τα περισσότερα ματς στην καριέρα του. Συνολικά, 211 παρουσίες, εκ των οποίων τα 65 στη Λα Λίγκα. Με τη Χιρόνα σε αυτά τα ματς μέτρησε με τέσσερα γκολ και 9 ασίστ. Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2018 η αξία του έφτασε τα 7.5 εκ. ευρώ!


Οι πολύ καλές του εμφανίσεις, δεν άφησαν… ασυγκίνητη την Αλαβές που έβγαλε από τα ταμεία της 2 εκ. ευρώ για να τον κάνει δικό της τον Ιουλίου του 2019. Ο… απολογισμός του Πέρε Πονς ήταν 82 αναμετρήσεις 5 τέρματα και δύο τελικές πάσες. Με την ομάδα από τη Βιτόρια μάλιστα, έπαιξε στη Λα Λίγκα και τις τρεις του χρονιές (2019-2022)!


Πλέον, ο 29χρονος μέσος, έρχεται με τεράστιες εμπειρίες για να προσθέσει ποιότητα στην ΑΕΚ. Ο Πονς μπορεί να δώσει στην ομάδα της Λάρνακας αλλά μπορεί και να πάρει, αφού θα είναι η πρώτη του φορά εκτός Ισπανίας, ενώ θα είναι και η… παρθενική του εμφάνιση σε ευρωπαϊκό όμιλο. Η αξία του αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 2.5 εκ ευρώ ενώ μέχρι πριν να υπογράψει στην ΑΕΚ, ήταν ο 17ος πιο ακριβός ελεύθερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο!

Θράσος Δημητρίου